Mainos

Onko kapselitalo Kiinan asuntopulan ratkaisu?

Valtaisa muuttoliike maalta kaupunkeihin ja samaan aikaan tapahtuva asuntojen hinnannousu ovat pakottaneet kiinalaiset keksimään nopeasti uusia ratkaisuja.

Yksi niistä on jo kaksi patenttiakin saanut kapselitalo. Hankkeen takana on 78-vuotias eläkkeellä oleva insinööri, joka päätti omalta osaltaan helpottaa maalta muuttaneiden köyhien ihmisten ja opiskelijoiden asuntopulaa. Idea tuli Japanista.

- Sain idean internetistä, kun näin japanilaisen kaksikerroksisen kapselihotellin. Mielestäni japanilainen versio ei sellaisenaan sopinut Kiinaan, koska se oli kaksikerroksisena liian ahdas. Päädyin yksikerroksiseen kiinalaisversioon, jotta sain huoneisiin tarpeeksi korkeutta, kertoo diplomi-insinööri Huang Rixin.

Herra Huangin vaimo piti koko hanketta aluksi pähkähulluna, mutta nyt sijoittajat ovat jo osoittaneet kiinnostusta koottavien ja liikuteltavien asuntojen tuotantoon.

Japanilaisessa versiossa voi oleskella yhtäjaksoisesti vain vuorokauden, mutta herra Huangin mielestä kapselikopperot sopivat myös pidempiaikaiseen asumiseen. Neliöt eivät tosin päätä huimaa, moduuliasuntolan suurimmat asunnot ovat kooltaan noin neljä neliömetriä.

Vuokra kahden hengen kapselista on noin 50 euroa ja yhden hengen kapselista 40 euroa kuussa. Asukkaat jakavat yhteiskeittiön, WC:n ja suihkun.

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.