Onko huonomaineinen kaupunginosa maineensa ansainnut? Kerro kokemuksistasi!

Kaupunginosat jakautuvat nopeasti hyvä- ja huonomaineisiin, mutta onko pelottava ja turvaton maine liian vaikea karistaa? Kerro kokemuksistasi – millaista on asua huonomaineisessa kaupunginosassa?

Suurkaupungit jakautuvat kaupunginosiin ja yhteisöllisyydestä puhuttaessa hyvämaineiset alueet nostetaan esiin ja arveluttavamman maineen saaneet päätyvät vain rikollistilastoihin. Etenkin 1970-lukulaiset betonilähiöt mainitaan turvattomina ja kasvottomina paikkoina.

Espoon Suvelalla on huono maine, mutta lähes koko ikänsä alueella asunut Anssi Leppävuori kokee, että Suvela on jäänyt maineensa vangiksi. Hänen mukaansa Suvela on rauhallinen ja turvallinen paikka asua.

Keski-Espoon asukas- ja nuorisotila Sentterissä nuorisonohjaajana työskentelevä Leppävuori vakuuttaa, että alueen pahamaineisuus ei pidä todellisuudessa paikkaansa.

– Mielenkiintoista on, että Espoon kaupunginosista juuri Suvelassa ja Leppävaarassa yhteisöllisyyden koetaan olevan korkeammalla kuin muissa, niin kutsutuissa paremmissa kaupunginosissa, Anssi Leppävuori toteaa.

– Suvelan rikkaus on yhteisöllisyys: eri etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevat ihmiset asuvat täällä sulassa sovussa. Ehkä juuri moninainen asukaskanta tekee sen, että täällä on tapahtunut niin kuin automaattinen mukautuminen erilaisuuteen. Suvelassa on elämää ja sellaista ryhmähenkeä.

Komisario Petri Launiainen Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistaa Leppävuoren käsitykset Suvelan alueesta.

– Tilastojen ja poliisin käsityksen mukaan Suvela ei poikkea muista vastaavanlaisista lähiöistä. Tämä ei ole ongelma-alue; ainakaan poliisin tiedossa ei ole jengejä, eikä muita sellaisia erityisongelmia. Suvelassa liikkujalla on turvallinen olo. Asukkaat selvästi viihtyvät alueella ja rauhallinen, mukava lähiöhän tässä on kyseessä, Launiainen summaa.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat