Omena-purjosilli

jouluomenat
jouluomenatCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 09.12.2003 15:54(Päivitetty 08.02.2005 16:02)
  • 1 kg rasvasillifileitä
  • Liemi:
  • 500 g sipulia
  • 50 g rouhittua valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl sokeria
  • 300 g porkkanaviipaleita
  • 1,6 l vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 200 g omenaa
  • 100 g purjoa renkaina

Huuhtele ja tarvittaessa liota sillifileet, valuta. Mittaa kattilaan vesi ja muut liemiainekset paitsi etikka, omena ja purjo. Lisää kiehautettuun liemeen etikka. Ota kattilasta pieni määrä etikkalientä ja lisää siihen omenasuikaleet ja purjorenkaat. Jäähdytä molemmat liemet hyvin. Laita sillifileet sipuliliemeen ja anna tekeytyä noin 2-3 vuorokautta. Nosta sillifileet liemestä ja viipaloi tarjoilukulhoon. Laita päälle omena-purjoliemi ja anna vielä tekeytyä muutama tunti.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle