Omakotitalon kuntotarkastus

Miten omakotitaloon tehdään kuntotarkastus? Paljonko sellainen maksaa ja kuka on pätevä tekijä? Mistä tekijöitä voi kysellä täällä Kainuun suunnalla?
t. Sanna

Kiitoksia kysymyksestä. Tarkastukseen kannattaa valita todella pätevä tarkastaja. Mikä tahansa insinööri tai rakennusmestari ei ole luotettava. Periaatteessa luotettavin on kauppakamarin hyväksymä rakennusalaan perehtynyt tavaran tarkastaja. Näistä saat omalta alueeltasi luettelon kauppakamarista. Hän toimii virkavastuulla. Kustannus riippuu tarkastuksen laajuudesta ja käytettävästä ajasta. Todennäköisesti velotus on noin 500-1000e.

Toinen vaihtoehto on yritys, joka tarjoaa kuntotarkastuspalveluja. Jotkut näistä osaavat, jotkut eivät. Joskus lausunnot ovat hyödylliset, joskus ympäripyöreitä. Kannattaa kysyä referenssit ja tarkistaa ne parista kohteesta. Tiedot löytyvät puhelinluettelon keltaisilta sivuilta sekä päivälehtien ilmoituksista. Kustannus tässäkin riippuu tarkastuksen laajuudesta ja yrityksen tasosta. Mitä edullisempi on, sitä kevyempi tarkastus todennäköisesti. Tarkastusraportti tulee aina saada kirjallisena.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja