Olympiajoukkue saapui Niskasen ja Pärmäkosken johdolla Suomeen – Niinistö heitteli vitsejä lentokentällä

Osa Suomen olympiajoukkueesta palaa maanantaina kotimaahan. Pyeongchangista Helsinkiin matkustavat muun muassa olympiamitalistit Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen. MTV Sport välittää paluutunnelmat suorana verkkosivuillaan.

Olympiasankarit saivat esimakua kotiinpaluujuhlista jo taivaalla, kun Karjalan lennoston Hornet kävi tervehtimässä heitä taivaalla.

Klo 15.40: Livelähetys päättynyt. 

Klo 15.38: Niskanen esittelee kultamitalia MTV Sportille: "Sotshissa taisi olla vähän kristallia välissä. Tämä on vähän tämmöinen kiinteämpi. Hienoa, että nämä ovat erilaisia. Toivottavasti Pekingistä saisi sitten oman muiston."

Klo 15.33: "Tytöt pelastivat Kristan niskat. Jos noita mitaleita olisi ollut viisi, niin olisi ollut aika ikävää", Niskanen vitsaili vieressä seisoneesta Pärmäkoskesta ja hänen kolmesta mitalista.

Klo 15.30: "Lähdin tavoittelemaan yhtä henkilökohtaista mitalia ja nyt voitin niitä kolme. Kisat menivät paremmin kuin hyvin. Pitää olla todella tyytyväinen. Mun mielestä meillä maastohiihtäjillä oli ihan plusmerkkiset kisat", Pärmäkoski sanoi Etelä-Korean reissusta.

Klo 15.25: "Tämä on niin herkkä laji. Niin pienestä kiinni noiden kaatumisten sun muiden osalta. Mahdollisuuksia oli, mutta nyt ei mennyt sitten ihan nappiin", Rukajärvi sanoi lumilautajoukkueen yleisestä menestyksestä Pyeongchangissa.

Klo 15.19: Niinistö juttutuokiostaan olympiamitalistien kanssa: "Mua kiinnosti tietää se, että miten se ajatus pysyi niin hyvin mukana. Iivon hiihdossa loppuosa herätti meissä paljon huolta, niin ihan selvästi hän hallitsi henkisesti sen koko ajan. Tiesi, mitä tuleman pitää. Kristalla taas se, että ei lähtenyt itävaltalaisen perään. Siinä on aika äkkiä pelannut järki."

Klo 15.12: "Miten arhinmäet sujuivat?" "Ne sujuivat ihan kohtuullisen sivistyneesti. Siellä oli mukavat juhlat siellä Pyeongchangissa", Terho sanoi MTV Sportin lähetyksessä tempauksestaan.

Klo 15.10: "Onneksi ranteella ei hypätä, ihan hyvin pystyi laskemaan.", Rene Rinnekangas naureskeli, esitellen kädessään olevaa kipsiä. Rinnekankaan ranne murtui slopestylen karsinnoissa.

Klo 15.06: "Ei muuta kuin lisää treenaamaan. Oli todella rikas kokemus", taitoluistelija Emmi Peltonen sanoi ensimmäisistä olympialaisistaan.

Klo 15.01: Kultamitalisti Niskanen aloittaa kakkukahvittelun. Presidentti Niinistö rupattelutuokiossa muun muassa Niskasen ja Pärmäkosken kanssa.

Klo 14.58: Lentokentällä sisupuukot jaettiin kultamitalisti Niskaselle ja hänen valmentajalleen Olli Ohtoselle.

Klo 14.54: "Kuusi mitalia ja 14 pistesijaa on hyvä suoritus", Suomen olympiajoukkueen johtajana toiminut Mika Kojonkoski summasi puheensa.

Klo 14.51: Terho ottaa vastaan mitalistit kukitettavaksi. Kukkapuskia jakaa presidentti Niinistö.

Klo 14.47: Niinistö vitsaili Suomen eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeristä Sampo Terhosta: "Seuraavana varmaankin Terho, kerran olet tänne asti selvinnyt", Niinistö kuittasi Terholle, joka aikoi vetää Niskasen olympiakullan johdosta "arhinmäet" Pyeongchangissa.

Klo 14.46: Perään Suomen joukkueen edustajat antoivat neulotun peiton presidenttiparin lapselle. "Oikein kaunis kiitos. Toivottavasti tämän alla lämmittelee tuleva urheilija", Niinistö sanoi hymyillen.

Klo 14.45: "Innostuin menemään eilen Espoon Oittaalle. Siellä oli hiihtokeskuksessa varmaan tuhansia ihmisiä, paljon lapsiperheitä. Kun kuunteli sivukorvalla, niin siellä vilisi niitä Kristoja ja Iivoja pitkin latua. Sillä tavalla te vaikutatte meihin kaikkiin", Niinistö sanoi hiihtotähdille.

Klo 14.43: "Naisten jääkiekkojoukkue. Te näytitte sen, mihin koko joukkue pystyy. Silloin kun joukkue pelaa yhdessä, toinen toistaan tukien. Se oli upeaa katsottavaa se teidän yhteispelinne", Niinistö puhui pronssia ottaneelle Naisleijonien joukkueelle.

Klo 14.40: "Enni, olet näköjään ottanut tavaksi olla saapumatta Suomeen ilman mitalia olympialaisista. Se on upea tapa. Toivotaan tuota jatkossakin", Niinistö sanoi lumilautailussa naisten slopestylessä pronssia ottaneelle Enni Rukajärvelle.

Klo 14.38: "Tuolla armeijassa opin termin puolijoukkue. Ei kukaan kertonut, että sen voi yksi ihminen muodostaa", Niinistö vitsaili Pärmäkoskelle päin.

Klo 14.37: "Sinun suorituksessa yhdistyivät kaikki ne elementit, mitä vaaditaan. Mukana oleva ajatus ja vahva suorituskyky. Ne kyllä puhuttelivat ja ne jäävät suomalaisen urheilun historiaan", Niinistö sanoi Niskaselle.

Klo 14.34: Presidentti Niinistö pitää ensimmäisenä puheen.

Klo 14.32: Ensimmäisenä ovista sisään miesten 50 kilometrillä kultaa ottanut Niskanen ja peräti kolme olympiamitalia ottanut Pärmäkoski.

Klo 14.31: Urheilijoita kuskaava bussi saapuu Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalin pihaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastassa.

Kello 14.15: MTV Sportin livelähetys käynnissä. Lähetyksen näet sekä ylhäältä kuva-kohdasta että myös täältä.

Lue myös:

    Uusimmat