Olympianyrkkeilyssä jaossa yli 3 miljoonaa euroa palkintorahaa – kisoista suljettu lajiliitto venäläisten käsissä

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) kohautti huhtikuussa ilmoittamalla historiallisesta päätöksestä jakaa kesän Pariisin olympiakisojen yleisurheilun olympiavoittajille palkintorahaa. Nyt myös nyrkkeily liittyy seuraan: kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA kertoi palkitsevansa Pariisin olympiamenestyjät rahalla.

Yleisurheilussa olympiavoittajat tienaavat 50 000 dollaria eli noin 46 000 euroa. Nyrkkeily vie palkitsemisen vielä pidemmälle, sillä rahaa tienaavat voittajan ohella muutkin mitalistit sekä myös puolivälierähäviäjät eli viidenneksi sarjassaan sijoittuneet. Voittajat saavat 100 000 dollaria, josta urheilijalle menee puolet ja valmentajalle sekä kansalliselle liitolle 25 000.

IBA teki päätöksensä rahapalkinnoista, vaikkei se järjestä olympianyrkkeilyä Pariisissa. Kansainvälinen olympiakomitea KOK on sulkenut IBA:n olympianyrkkeilystä liiton korruptioskandaalien takia. IBA:n puheenjohtaja on venäläinen Umar Kremlev ja pääsponsori venäläinen maakaasu- ja öljykonserni Gazprom.

Kremlev kertoo, että IBA jakaa yhteensä 3,1 miljoonaa dollaria, eli noin 2,9 miljoonaa euroa palkintorahoja olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat