Mainos

Olympiakomitean puheenjohtaja tukikritiikistä: Arvostelijoilla oma lehmä ojassa

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo ei niele purematta kritiikkiä, jota Suomessa on esitetty huippu-urheilijoiden tukisysteemistä. Muun muassa alppihiihtäjä Kalle Palander sekä kiekkopomo Hjallis Harkimo ovat arvostelleet olympialaisten aikaan tapaa, joilla urheilijoille tukea jaetaan.

– Aika usein näillä jotka kritisoivat, on oma lehmä ojassa. Esimerkiksi että he eivät ole saaneet tukea, tai he näkisivät jonkun paremman rakenteen, Talermo toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Talermo muistuttaa, että tukia jaetaan lajiliitoille kokonaisuutta ajatellen.

– Ei saa unohtaa, että valmennus, valmentajat, lääkärit, fysioterapia ja kaikki muu mikä liittyy urheilijan ympärille, on hyvin tärkeätä. Ja ne tulevat hyvin usein lajiliitolta.

Talermo myöntää kuitenkin, että pelkästään lajiliittojen kautta saadulla tuella urheilija ei kuitenkaan välttämättä pötki pitkälle.

– Yleisesti ottaen jokainen suomalainen huippu-urheilija saa jotain, jos hän oikeasti siellä huipulla. Mutta summat ovat aika pieniä ja suuria eroja tiettyjen lajien välillä on.

"Olympialaisia pitää myös harjoitella"

Suomen mitalisaalista Lontoossa Talermo pitää menestyspotentiaaliin verrattuna tyydyttävänä. Hän muistuttaa kuitenkin, että olympiajoukkuetta ei rakenneta pelkästään yhden kisan menestystä ajatellen.

– Me tietysti aina otetaan mukaan myös tulevaisuuden urheilijoita, nähdään, että Riossa heillä olisi mahdollisuus. Olympiakisat on niin iso tapahtuma, että sitä pitää myös harjoitella. Näin tehtiin Pekingissä, otettiin nuoria purjehtijoita ja nyt he menestyivät aika hyvin täällä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että osa suomalaisten menestyslajeista olisi jäämässä Riosta pois

– Tämä on kansainvälisen purjehdusliiton päätös siitä mitä lajeja tai mitkä luokat ovat mukana seuraavissa olympialaisissa. Ne tuntuvat aika usein muuttuvan, joka on aika harmillista, koska silloin nuorella ei ole mahdollisuutta rakentaa sitä luokkaosaamista tarpeeksi.

Talermo uskoo kuitenkin, että hopeamitalisti Petäjän laji säilyy kisoissa.

– Purjelautailu on varmasti vielä ehkä mukana, leija ei ole vielä valmis olympialaisiin.

Katso Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermon haastattelu: (Huomenta Suomi 14.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.