Mainos

Hjallis ruotii Suomen menestyksen: Olympiajoukkue ei ollut joukkue

Urheiluvaikuttaja Hjallis Harkimo pitää Suomen mitalisaalista heikkona. Suomi kahmaisi mukaansa eilen päättyneistä olympialaisista yhteensä kolme mitalia; yhden hopeisen ja kaksi pronssista.

Esimerkiksi isäntämaa Iso-Britannia sai 65 mitalia.

– Vertaan Suomen mitalisaalista aina muihin Skandinavian maihin, ja niihin verrattuna Suomen menestys oli heikkoa. Muilla Pohjoismailla oli kaikilla 8-9 mitalia, jokaisella myös kultaa, Harkimo sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Harkimon mukaan brittien menestyksen takana oli vahva joukkue ja varsinkin loistava joukkuehenki.

Andy Murray ei voittanut Wimbledonissa, mutta sai Lontoosta kultamitalin. Hän sanoi, että voitti olympialaisissa, koska joukkuehenki auttoi häntä voittamaan.

Suomessa toimii nykyään huippu-urheilun työryhmä, joka yrittää saada Suomen menestystasoa nousemaan. Harkimon mukaan Suomesta ei löydy tällä hetkellä tarpeeksi hyviä urheilijoita eikä valmentajia.

– Nyt meidän olympiajoukkueemme ei voinut olla joukkue, koska heillä oli eri tavoitteita. Jos toisen on tavoitteena juosta maraton läpi ja toisen tavoitteena saada mitali, ei joukkue voi tähdätä tavoitteeseen yhdessä. Purjehdusjoukkueella oli yhtenäinen tavoite, ja he saivatkin kaksi mitalia. Siinä on hyvä todistus siitä, mitä joukkue voi saada aikaan.

Suomeen hopeamitalin toi Tuuli Petäjä purjehduksesta (RS:X purjelautailu) ja pronssimitalin toivat Silja Lehtisen venekunta purjehduksessa (naisten Elliot 6m) sekä Antti Ruuskanen keihäänheitosta.

Katso Hjallis Harkimon haastattelu: (Huomenta Suomi 13.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.