Olli Rehn nousi Maaseudun Tulevaisuuden presidenttigallupin kärkeen – toisena Haavisto, kolmantena Marin

Suomen Pankin Olli Rehn rauhoittelee inflaatiohuolia, mutta ymmärtää kuluttajia – lisää Uutisextrassa 10:33
Uutisjuttu marraskuussa: Suomen Pankin Olli Rehn rauhoittelee inflaatiohuolia, mutta ymmärtää kuluttajia

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on noussut suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä kyselyssä.

Keskustalaista Rehniä kannatti liki viidennes vastanneista. Rehn on suosituin ehdokas kokoomuksen ja keskustan kannattajien, eläkeläisten sekä Itä- ja Pohjois-Suomessa asuvien joukossa.

Kakkoseksi nousi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) reilun 14 prosentin kannatuksella ja kolmantena oli pääministeri Sanna Marin (sd.) vajaalla yhdeksällä prosentilla. Neljännelle sijalle yltää perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka kerää vajaan seitsemän prosentin kannatuksen. 

Kyselyssä vastaajat saivat nimetä myös oman suosikkinsa. Eniten mainintoja keräsivät europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.), kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) ja entinen pääministeri Esko Aho (kesk.). Myös kestoehdokas Paavo Väyrynen (kesk.) sai mainintoja. 

Puolet vastaajista ei osannut tai halunnut nimetä suosikkia. Kantar TNS Agrin kyselyyn vastasi joulukuun alussa tuhat ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat