Olli Jokiselta harvinainen puheenvuoro – tähtikolmikolle huimaa suitsutusta: "Pelaavat aivan maagista jääkiekkoa"

Maalikooste: Jukurit - JYP 5:46
Niko Huuhtanen, Patrik Puistola ja Pekka Jormakka säkenöivät Jukurien murskavoitossa - katso Jukurit-JYP-ottelun maalit tästä.

Olli Jokinen äityi ylisanoihin lauantaina, kun Jukurit oli ottanut suvereenin 6-0-kotivoiton JYPistä.

Mikkeliläisten tehomiehinä häärivät Niko Huuhtanen, Patrik Puistola ja Pekka Jormakka, jotka saivat päävalmentaja Olli Jokiselta huimaa suitsutusta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Huuhtanen kuritti JYPiä raskaimmalla kädellä kuitaten ottelussa tehot 2+2. 20-vuotias hyökkääjä nousi tehoiltansa ansiosta SM-liigan pistepörssissä jo kuudenneksi. Pelaamissaan 38 ottelussa Huuhtanen on nakuttanut pisteet 15+24=39.

Juuri heikommiksi lauantaina eivät jääneet Puistola ja Jormakka. Puistolan saldo kirjattiin 0+3 ja Jormakan tilastoon merkittiin kaksi maalia. Ottelun jälkeen oli julkisten kehujen aika.

– En ole tänä kautena hirveästi nostanut yksilöitä esille, mutta Niko Huuhtanen, Patrik Puistola, tällä hetkellä pelaavat aivan maagista jääkiekkoa. Pekka Jormakka siihen mukaan lukien, Jokinen aloitti.

Jokisen mielestä koko kolmikko on "tällä hetkellä EHT-tason hyökkääjiä heittämällä". 

Kolmikosta Huuhtanen debytoi maajoukkueessa marraskuun Tshekin EHT-turnauksessa. Puistolan maajoukkudebyytti nähtiin viime kaudella ja Jormakka pelasi edelliset maajoukkuepelinsä vuonna 2018. 

– On kiva katsoa. Noi jätkät johtavat nimenomaan esimerkillä joka päivä. Ei vain peleissä, vaan harjoituksissa, punttisalilla, harjoitusten jälkeen ja muuta. Siinä on tällä hetkellä se meidän sylinteri, joka johtaa eturintamasta tätä ryhmää.

Vahvaa jaksoa pelaava Jukurit on tiukasti mukana kamppailussa SM-liigan pudotuspelien kotiedusta. Tällä hetkellä 39 ottelusta 67 pistettä keränneet mikkeliläiset ovat sarjassa neljäntenä.

– Tässä meidän ryhmässä on erittäin suuri yhteenkuuluvuuden fiilis. Jokainen jätkä haluaa olla tossa kopissa ja tehdä toisilleen hommia, mutta myös itselleen hommia, Jokinen sanoi ja painotti, että jääkiekossa pitää olla itsekäs.

– Täällä aina puhutaan logolle pelaamisesta ja vieruskaverille pelaamisesta, mutta jos et pelaa ensin itselle, ethän sää voi kellekään muullekaan sitten pelata. Kyllä tässä on sellainen hyvä pöhinä päällä.

Lue myös:

    Uusimmat