Olli Jokinen kiittelee Jukka Jalosen valintoja – yksi pelaaja saa erityismaininnan USA-ottelun alla: "Hänen pelityylinsä sopii kansainvälisille kentille"

Suomi puolustaa kahden vuoden takaista maailmanmestaruuttaan – asiantuntijat analysoivat Leijonien taistoa Yhdysvaltoja vastaan 10:51
"Itse odotan neloskentältä" – Olli Jokinen ja Kari Jalonen ennakoivat Suomi–USA-ottelua MTV Uutiset Livessä.

Suomi avaa jääkiekon MM-kisaurakkansa lauantaina Yhdysvaltoja vastaan. C Moren asiantuntijat Kari Jalonen ja Olli Jokinen avasivat ottelun lähtökohtia MTV Uutiset Livessä. Voit katsoa kaksikon koko analyysin pääkuvan videolta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien MM-leiritys jäi koronavirustilanteen vuoksi normaalia lyhyemmäksi. Jalonen uskoo, että vajaan viikon Riiassa viettänyt ryhmä on täynnä energiaa lauantain koitoksessa.

– Kuusi päivää he ovat olleet Riiassa. Kaksi päivää karanteenissa ja neljä päivää harjoitelleet. Uskon, että on aika innokas Leijonat-porukka, kun se pääsee pelaamaan, Jalonen povaa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen lauantaina iltapäivällä julkaisema kokoonpano USA-otteluun ei tarjonnut yllätyksiä. Leijonat lähtee peliin harjoituksista tutuilla kentällisillä, neljällä hyökkäysvitjalla ja neljällä pakkiparilla.

– Tuo on hyvä asia, että lähdetään kahdeksalla pakilla. Kaikki pääsevät heti kisarytmiin mukaan. Tasaiselta näyttää. Keskikaistalla on kolme ensikertalaista ja konkari Konna (Petri Kontiola). Toivotaan, että pojat saavat hyvän startin siihen.

Suomen joukkueessa on 14 MM-ensikertalaista, mutta vastapainoksi löytyy kahdeksan kevään 2019 maailmanmestaria. Jokinen näkee miehityksessä kysymysmerkkejä, mutta kokeneet pelaajat tasapainottavat tilannetta.

– On kokemusta, pelaajia, jotka ovat ollet näissä paikoissa ennenkin. Sitten on nuoruuden intoa. Henkilökohtaisesti kiinnostaa tosi paljon Anton Lundell. Onko tässä näiden kisojen Kaapo Kakko -tarina? Hänellä on ollut kova vuosi, on nuorten MM-kisoja ja karanteenia, Jokinen pohtii.

Jokinen näkee Jukka Jalosen valinneen oivia parivaljakoita Leijonien ketjukoostumuksiin USA-otteluun. Ketjukaverit Kontiola ja Jere Innala, Lundell ja Jere Sallinen sekä (neloskentän) Saku Mäenalanen ja Marko Anttila ovat toisilleen tuttuja seurajoukkuetasolta.

– On haettu samoista seuroista pelaajia. Itse odotan neloskentältä tosi paljon, Jokinen sanoo.

– Tykkään siitä, miten (neloskentän keskushyökkääjä) Hannes Björninen on pelannut SM-liigassa. Ura on mennyt eteenpäin, KHL-sopimus (Jokereihin) ja nyt ensimmäiset arvokisat. Hänen pelityylinsä sopii kansainvälisille kentille.

Lue myös:

    Uusimmat