Olli Immonen kohupäivityksestään: "Kyse oli hengennostatuksesta"

Immonen ei anna tuumaakaan periksi monikulttuurisuuskohussa.

Kansanedustaja Olli Immonen eroaa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kahdeksi kuukaudeksi. Näin Immonen sanoo antavansa hallitukselle ja eduskuntaryhmälle työrauhan, jota hänen Facebook-kirjoituksesta alkanut kohu häiritsee.

Eduskuntaryhmästä eroamisestaan huolimatta Olli Immonen puolustaa tiukasti monikulttuurisuutta arvostelevaa päivitystään, jonka hän julkaisi heinäkuun 25. päivä.

– Se oli tarkoitettu hengennostatukseksi ja tsempiksi ystävilleni Suomessa ja ulkomailla, sanoo Immonen.

Olli Immonen kuitenkin myöntää päivityksensä olleen poikkeuksellinen.

– Tämä kirjoitus ei ollut peruspoliitikon peruspuhetta. Se oli tarkoitettu hengennostatukseksi. Kaikenlaisen muun merkityksen etsiminen on ollut turhaa ja täysin väärin, sanoi Immonen tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin Helsingissä perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Hän toisti useaan otteeseen, että hän vastustaa kaikkea väkivaltaa.

– Mediassa päivityksestä pyrittiin löytämään mielikuvituksellisia yhteyksiä poliittisiin ääriliikkeisiin, sanoi Immonen tiedotusvälineitä kohusta syyttäen.

Olli Immosen mielestä moni isänmaallisesti ajatteleva suomalainen kokee tulevansa syrjityksi mielipiteidensä vuoksi.

– Moni isänmaallisesti ajatteleva ei uskalla olla julkisesti ylpeä juuristaan, koska se tulkitaan äärioikeistolaisuudeksi, sanoo Immonen.

Facebook-päivityksestään nousseen kohun Olli Immonen myöntää vaikuttaneen hänen kirjoitteluunsa.

– Kirjoitan entistä vähätulkintaisemmin, ettei kukaan voi vääntää kirjoituksistani mitään. Eduskuntatyötä jatkan normaalisti valiokunnissa, päätti Immonen osaltaan perussuomalaisten tuumaustunnin puoluetoimistolla.

Paikalla on myös MTV Uutisten toimittaja Salla Vuorikoski, joka seuraa tiedotustilaisuuden tapahtumia Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat