Oliko F1-kisan palkintojenjako turvallisuuden liioittelua? Lewis Hamilton kyseenalaistaa irvaillun järjestelyn: "Me olemme kaikki testattuja"

Viikonloppuna Itävallassa käydyssä kauden toisessa F1-osakilpailussa nähtiin yksi lajihistorian epätavallisimmista palkintoseremonioista. Normaalisti kärkikolmikolle pystit saattaa ojentaa esimerkiksi paikallinen urheiluministeri, mutta koronavirusrajoitusten aikakaudella tehtävän suoritti siihen valmistettu robotti.

Mustien laatikoiden päällä kuljettajien noudettavaksi saapuneet palkinnot olivat kilpailun voittaneen Lewis Hamiltonin näkemyksen mukaan liioittelua.

– Mielestäni se oli outoa. Se oli ehdottomasti outoa. Koin sen liioitteluna, sillä me olemme kaikki testattuja, käytämme hanskoja ja muita suojaimia. Joku olisi voinut mieluummin heittää sen (palkinnon) minulle, Hamilton sanoi Motorsport.comin mukaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Lukuisat videot sosiaalisessa mediassa paljastivat mustien laatikoiden alla olleet pienet kauko-ohjattavat autot. Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas näki harvinaislaatuisen palkintojenjaon Hamiltonia myötämielisemmin.

– Se oli aika siisti, Bottas näki.

Viikko sitten käydyssä kauden avauskilpailussa palkinnot ojennettiin vielä perinteisellä tavalla kädestä käteen - turvallista etäisyyttä hanskat kädessä kunnioittaen. 

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Palkintojen vastaanottamisen lisäksi myös kilpailun poikkeuksellinen tunnelma välittyi kuusinkertaiselle maailmanmestarille erilaisena.

– Se todella sattui, kun nousin autosta kilpailun jälkeen eikä yleisöstä ja tunnelmasta ollut tietoakaan. Siinä kaipaa faneja. Kilpailun jälkeiset hetket osoittavat, miten suuri merkitys heillä on. Ikävöin nyt sitä, että saan kilpailun jälkeen kiittää heitä tuesta, Hamilton sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat