Oletko yksinäinen? Näin saat uusia ystäviä!

Hilpeään illanviettoon, harrastuksiin ja menoihin tarvitaan aina vähintään kaksi. Moni roikkuu samoissa, turhankin tutuissa ympyröissä tai kärsii mukavien ystävättärien puutteesta. Nykypäivänä välineitä piirien laajentamiseen on enemmän kuin koskaan: toimi!

Uusien ystävien etsintä ei jää opiskeluaikoihin tai hamaan nuoruuteen. Terästä sosiaalisia taitojasi ja laajenna piristävästi piirejäsi.

Facebook: turhakkeesta kaverinkerääjäksi

Olet ehkä kerännyt 50 Facebook-kaveria, jotka asuvat kanssasi samalla alueella, mutta jotka olet kohdannut todellisuudessa vain kerran. Jos pystyt pyytämään jotakuta ystävälistallesi virtuaalisesti, voit varmaankin tavata saman henkilön myös kasvokkain.

Ota yhteyttä keneen tahansa Facebook-listasi kontaktiin, jossa näet mahdollisen ystävän. Verkossa viestittely tuo yritykseesi arkisen tunnun ennen kuin viet toveruuden tosielämään.

Tee ensimmäinen siirto

Jos olet nainen, joka on tottunut miesten piiritykseen, unohdat ehkä, että ystävien tapailu poikkeaa romanttisesta deittailusta. Älä jää odottelemaan, että tuleva bestiksesi pyytää sinua ulos, sillä silloin jäät lehdelle soittamaan. Jokainen nainen pitää brunsseista. Kutsu hänet herkkuaamiaiselle.

Kerro vanhoille kavereille, että etsit uusia tuttuja

Lapsuudenystävälläsi tai mukavalla kollegallasi on takuulla liuta mielenkiintoisia tuttavia, joita et vielä tunne. Mikään ei estä sinua tutustumasta henkilöön, jolla on vaikkapa samanlaiset kiinnostuksenkohteet ja yhdistävänä lenkkinä teidän molempien tietämä tyyppi.

Tee toinenkin siirto

Säännöt vaativat vastavuoroisuutta, mutta ennen kuin olette todellisia ystäviä, älä turhaan odota toisen soittoa. Säännöt eivät vielä päde ja toinen voi kaivata rohkaisua.

Lähde mukaan toimintaan

Liity klubeihin, harrastusporukoihin ja tiimeihin. Sinun ei tarvitse olla huipputekijä tai -taitaja valitsemassasi harrastuksessa, kunhan nautit tekemisestä. Säännöllisesti kokoontuvissa ryhmissä tutustuu luontevasti uusiin ihmisiin, joista saattaa saada ystäviä ja jopa parhaita sellaisia.

Ole valmis seikkailuun

Toisin sanoin: Sano kyllä kaikelle välittämättä siitä, miten hullulta kutsu kuulostaa. On helpompaa rakentaa välitön side, kun olette molemmat turvallisen alueenne ulkopuolella. Lisäksi rullaluisteluradalla tai ennustajan teltassa syntyy mahtavampia yhteisiä muistoja kuin lähiravintolassa.

Anna toinen mahdollisuus

Ensimmäiset treffit, olivatpa ne romanttiset tai ystävädeitit, voivat tuntua kiusallisilta. Jos joku, johon et niin suuresti tykästynyt, haluaa nähdä uudelleen, vastaa myöntävästi. Yksi ilta poissa kotinurkista sinne tänne, ja voihan olla, että hän ei olekaan todella niin kova suustaan, vaan kiroilee kuin merimies vain ollessaan hermostunut.

Kuuntele

Älä mieti kuumeisesti seuraavaa vuorolausettasi, kun kaverisi puhuu. Mahdolliset hiljaiset hetket eivät välttämättä haittaa, mutta tekee vaikutuksen, kun olet todella kuunnellut, mitä uusi ystäväsi sinulle sanoo.

Tunnusta ihastuksesi

Haluamme kaikki olla pidettyjä. Jos sinusta todella tuntuu, että välillänne vallitsee henkinen yhteys, voit hyvin huudahtaa treffien päätteeksi: "Me ollaan niin bestiksiä!" tai miten sen sitten haluatkin ilmaista. Se ei ole pelottavaa, vaan imartelevaa.

Usko muiden hakevan samaa

Kaikki kaipaavat hyviä ystäviä. Älä esittäydy surkimuksena, joka ei löydä leikkikaveria. Olet vahva, itsenäinen ihminen, joka tahtoo laajentaa sosiaalista piiriään. Omaksu tämä ajattelutapa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja