Oletko sinkku menneisyytesi vuoksi?

Fiksu, menestyvä, kaunis, ja sinkku – tahtomattasi. Jos deittaileminen tuntuu suossa tarpomiselta, saatat olla jumissa, nimittäin menneisyydessäsi.

Hyviä miehiä on olemassa, ja he eivät taatusti välttele sinua siksi, että olet liian menestyvä tai epäviehättävä. Kenties ainoa asia sinun ja uuden rakkauselämäsi välissä on menneisyytesi, vihjaa yourtango.com.

Entinen rakas jumittaa

Eksäsi voi sabotoida uusia suhteitasi kahdella tavalla. Kenties vertaat kaikkia uusia suhteitasi entiseen mieheesi: hän oli ensirakkautesi tai muuten vain täydellinen, lähes kaikilla tavoilla. Kukaan ei voi olla hänen veroisensa – niinpä uusista suhteistasi ei tule mitään.

Myös eksäsi nykyiset tekemiset voivat vaikuttaa ihmissuhteidesi syntyyn. Kenen kanssa hän nyt deittailee, ja onko nykyinen kumppani sinua parempi? Missä hän nyt työskentelee? Koskahan voisitte törmätä, vahingossa tietenkin…

Kun pohdit ex-rakkaasi tilannetta, saatat unohtaa sen tärkeimmän: oman tilanteesi. On aika siirtyä eteenpäin. Suhteenne päättyi syystä, ja nyt sinun on aika alkaa huolehtia itsestäsi. Kenties uusi ihmissuhdekin odottaa aivan nurkan takana; ensin sinun täytyy kuitenkin irrottaa edellisestä suhteestasi.

Ilkeiden äänien vanki

Kenties entinen kumppanisi ei ollutkaan täydellinen, vaan sabotoi suhteitasi pääsi sisällä, ikävillä kommenteillaan: olet liian vanha ja laiska, saisit laihduttaa, kukaan ei rakasta sinua tuollaisena! Kukaan muu kuin minä ei haluaisi sinua, koskaan, usko pois.

Ääni ei välttämättä ole entisen rakkaasi: se voi olla myös äitisi, sukulaisesi tai koulukiusaajan ääni. Pahinta on, että uskot sitä, joten menneet kommentit ja epäonnistumisen tunteet saavat sinut jämähtämään paikoillesi.

Valinta on kuitenkin sinun. Voit lakata kuuntelemasta ääntä, ja tietoisesti panna sille vastaan. Kehu itseäsi mollaamisen sijaan. Päätä, että ansaitset rakkauden iästä, työstatuksesta tai taidoistasi huolimatta. Olet ollut tarpeeksi viisas jättääksesi mollaajasi menneisyyteen, joten olet taatusti tarpeeksi taitava ja vahva jatkaaksesi nyt matkaasi kokonaan ilman häntä.

Entä jos sattuu – taas?

Menneisyys voi vainota myös pelkojen muodossa: muisto tuskasta ja pettymyksestä estää sinua menemästä eteenpäin. Pelkäät satuttavasi itsesi, joten olet menettänyt toivosi rakkauden suhteen. Jos kiintymystä onkin tarjolla, karkaat toiseen suuntaan.

On ymmärrettävää, että petetyksi tuleminen ja sydämen särkyminen aiheuttavat tuskaa ja saavat sinut hetkeksi vetäytymään. On kuitenkin aika ottaa opikseen se, mitä mennyt, tuskainen kokemus halusikaan opettaa, ja jatkaa matkaa. Kyllä, riskien ottaminen on pelottavaa, mutta niin voi olla myös ajatus vanhuudesta yksin, vailla uutta ystävää tai sielunkumppania.

Nyt se on loppu!

Kuinka sitten päästä irti menneisyyden otteesta? Aloita uskomuksistasi: uusi elämäsi on alkanut, ja sen vuoksi voit nyt antaa menneisyytesi olla.

Tänään on todellakin loppuelämäsi ensimmäinen päivä: tänään voit lakata mollaamasta itseäsi, alkaa rakastaa uudelleen tai lakata pelkäämästä. Aloita prosessi pienin askelin, ja pääset varmasti perille.

MTV3/Helmi

Lähde: Yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja