Mainos

Oletko onnellisempi kuin luuletkaan?

Pienet asiat vaikuttavat elämämme onnellisuuteen. Jos sinulla on sisko, kaksi parasta ystävää tai kuppi kuumaa kahvia, olet kenties onnellisempi kuin uskot.

Online.prevention.com listasi asioita, jotka lisäävät onnellisuuttamme. Oletko sinä huomannut, miten nämä pienet seikat tekevät elämästäsi parempaa?

Hölkäten onneen

Onnellisimmat eivät jumitu television eteen. Marylandin yliopiston tutkimuksen mukaan onnellisimmat ihmiset viettävät muita 30 prosenttia vähemmän aikaa töllöttimen edessä. Nämä ihmiset viettävät enemmän aikaa sosiaalisissa tilanteissa, lukevat enemmän ja käyvät uskonnollisissa toimituksissa: kaikki nämä tavat taas on yhdistetty parempaan mielialaan ja terveyteen. Tutkimusta varten analysoitiin 34 vuoden ajalta kerättyjä tietoja yli 45 000 amerikkalaisesta, kertoo Online.prevention.com.

Liikuntaa harrastavat ihmiset stressaavat muita vähemmän ja ovat todennäköisemmin tyytyväisiä elämäänsä, kertovat tanskalaiset tutkijat. Istumatyöläisiin verrattuna hölkkää harrastavilla on 70 prosenttia epätodennäköisemmin stressiä tai tyytymättömyyttä elämäntilanteeseen. Sohvaperunat, jotka aloittivat päivittäisen, 17-34 minuuttia kestävän liikkumisen, kokivat eniten nousua mielialassaan.

Warwickin yliopiston tutkimuksessa taas selvisi, että fyysinen läheisyys on onnellisuuden kannalta hyvin tärkeää. Naimisissa olevat ihmiset saavat 30 prosenttia enemmän seksiä kuin sinkut. Tämä saattaa olla yksi syy siihen, että avioliitossa olevat kokevat olevansa myös onnellisempia.

Sisko ja ystävä takaavat onnellisuuden

Ne aikuiset, jotka hymyilivät eniten lukioaikaisissa kuvissa, säästyivät viisi kertaa vakavia luokkatovereitaan todennäköisemmin avioerolta. Aihetta tutki DePauw'n yliopisto. Alati hymyilevän ihmisen positiivinen olemus joko houkuttelee muita iloluonteisia ihmisiä, tai hän tartuttaa onnentunteen aviopuolisoonsa.

Jos sinulla on sisko, olet onnellisessa asemassa. Ihmiset, joilla on vähintään yksi naispuolinen sisarus, saavat omien sanojensa mukaan kokea enemmän sosiaalista tukea, optimismia ja parempia selviytymiskeinoja, väittää Britannian psykologiaseura. Sisar lisää kommunikaatiota ja yhteenkuuluvuutta perheen sisällä.

Ystävän seuraa ei voita mikään, ja iloinen ystävä on sitäkin suurempi aarre. 800 metrin säteellä iloluontoisesta ystävästään asuvat nostavat onnellisuutensa todennäköisyyttä 42 prosenttia. Jos ystävä asuu kauempana, mutta kuitenkin kolmen kilometrin säteellä, onnellisuuden todennäköisyys putoaa 22 prosenttiin. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että 654 avioituneen aikuisen joukosta onnellisimpia olivat ne, joilla oli kaksi läheistä ystävää.

Iloinen mieli kaakaosta?

Yalen yliopisto tutki kuuman juoman vaikutusta mielialaan. Höyryävä kahvi, tee tai kaakao todella tekee onnellisemmaksi! Tutkijoiden mukaan kyse voi olla ihmisten tavasta yhdistää fyysinen lämpö henkisiin lämmön tunteisiin. Tutkittavat pitelivät kädessään joko kuumaa tai jäädytettyä kahvia: lämmintä juomaa pidelleet arvostivat muita enemmän kanssaihmisen ystävällisyyttä, tunsivat olonsa anteliaammiksi ja luottivat itseensä enemmän.

Onko kotonasi matkamuistoja? Onneksi olkoon! Ihmiset, jotka pitävät esillä hyvistä ajoista muistuttavia esineitä, arvostavat elämäänsä enemmän ja ovat onnellisempia, väittää Kalifornian Riversiden yliopiston professori Sonja Lyubomirsky. Hyvät muistot palauttavat mieleesi, että sinulla on kyky olla onnellinen, ja että saatat olla hyvällä mielellä pikemmin kuin uskotkaan.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Online.prevention.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.