Oletko elämän supersuorittaja? Näin opit hidastamaan

Tänä päivänä kiire hallitsee monen elämää. Yllättävän pienillä vinkeillä jokainen voi kuitenkin tuoda kiireiseen elämäänsä tilaa. Anna ihanalle joutilaisuudelle tilaa elämässäsi ja ruokapöydässäsi!

Kiireen ja suorittamisen täyttämää elämää voi verrata vaikkapa autoiluun moottoritiellä. Kaahaat eteenpäin, etkä ajattele muuta kuin sitä, mikä on seuraava etappisi ja kuinka pian olet perillä. Kiilaajat ärsyttävät ja verenpaine nousee.

Mikset valitsisi pienempiä teitä, jossa saa ajaa pienemmällä vaihteella? Et kuluttaisi niin paljon itseäsi ja ehtisit nauttia kaikesta, mitä matkan varrella tapahtuu. Yhdysvaltalainen sacbee.com laati listan, kuinka elämässä saa vaihdettua hitaamman vaihteen silmään.

1. Luo tunnelmaa kotiin. Kun teet tänään illalla ruokaa kotona, mikset himmentäisi valaistusta ja sytyttäisi kynttilöitä? Älä välitä, vaikka lapset urputtavat liian hämärästä valaistuksesta ja puolison silmien pyöräyttelystä. Vaadi, että syötte tästä lähtien joka ilta yhdessä perheenä, rentoutuen ja rauhassa.

2. Ruoan laittaminen kotona on trendikästä! Osta ainekset kaupasta ja tee itse herkullisia aterioita.

3. Irrottaudu tietokoneiden, pelien ja puhelimien koukusta. Aloita irrottautuminen yhtenä iltana viikossa: lopeta television katselu ajoissa, laita puhelin äänettömälle. Voit nauttia rauhallisesta illasta kotona puuhastellen, järjestellä papereita ja lukea kirjaa.

4. Noudata nopeusrajoituksia. Säästä polttoainetta, omia hermojasi ja pienennä liikenneonnettomuuksien riskiä ajamalla aina nopeusrajoitusten mukaan. Saavut perille paremmalla tuulella ja tyytyväisenä.

5. Hidasta ruokapöydässä: näin maistat ruoan paremmin, hallitset annoskokoja ja tiedät, milloin olet kylläinen.

6. Nauti arkiaamuinakin muutaman minuutin heräämisestä sängyssä makaillen ja kehosi kuulumisia tunnustellen.

7. Ota päiväunia, pysyt pirteämpänä ja annat kehollesi aikaa lepoon.

8. Ole kriittinen tehtävälistojesi kanssa. Tarvitsetko todella niin paljon ruokaa kaupasta kuin listallasi on? Pitääkö kaikki tekemättömät asiat hoitaa juuri tänään?

9. Sulje vaikka nyt silmät hetkeksi, älä ajattele mitään ja keskity pelkästään hengittämiseen muutamaksi minuutiksi. Äärimmäisen rentouttavaa!

Lue myös:

AVA

Lähde: Sacbee.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat