"Ois vähän ikävempää asiaa" – äitinsä kuristaneen pysäyttävä tunnustuspuhelu julki

Kuuntele tappajan pysäyttävä tunnustuspuhelu: “Mun on pakko soittaa ja käräyttää itteni" 1:13
Otteen tunnustuspuhelusta voi kuunnella yllä olevalta videolta.

MTV Uutiset sai haltuunsa harvinaisen ääninauhan, jolla äitinsä taposta Imatralla syytetty mies tunnustaa tekonsa hätäkeskuspäivystäjälle.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on tänään puitu Imatralla huhtikuussa tapahtunutta henkirikosta. Vuonna 1996 syntynyt mies kuristi äitinsä riidan päätteeksi naisen asunnolla.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta taposta. Mies on tunnustanut rikoksen.

Oikeudenkäynnin myötä julkiseksi on tullut tapauksen esitutkintamateriaali sekä myös tunnustuspuhelu, jossa mies kertoo hätäkeskuspäivystäjälle, miten on juuri hetki sitten kuristanut äitinsä. 

"Mun on pakko soittaa"

Puhelun aluksi mies esittelee itsensä asiallisesti ja kertoo päivystäjälle, että "miulla ois semmoista vähän ikävempää asiaa". 

Puhelun aikana mies esittää asiansa selkeästi ja ymmärrettävästi. Mies kertoo surmanneensa äitinsä kuristamalla ja hetken kuluttua myöntää asian painavan omaatuntoa. 

– Mun on pakko soittaa ja käräyttää itteni, että en miekään pysty elämään ilman että minä ilmiannan itseni, mies kertoo hätäkeskuspäivystäjälle.

Otteen puhelusta voi kuunnella artikkelin yllä olevalta videolta. Soittajan ääntä on muutettu, ja tallennetta on leikattu niin, ettei siitä selviä yksilöiviä tietoja.

Käveli kioskille tarkistamaan pelikuponkia

Hätäkeskuspuhelu soitettiin kello 19.06. huhtikuun 23. päivä. Mies oli puhelun aikaan ennättänyt jo lähteä äitinsä asunnolta pois. 

Henkirikoksen jälkeen mies kävi läheisellä R-Kioskilla tarkistuttamassa Veikkauksen pelikupongin ja meni sen jälkeen isänsä luokse. 

Mies kertoi tapahtuneesta isälleen, joka kehotti soittamaan poliisille.

Hätäkeskuspuhelussa mies kertoo päivystäjälle, ettei ollut täysin varma siitä, oliko hänen äitinsä kuollut kuristamisen seurauksena. Hän kuitenkin arvelee näin tapahtuneen, sillä nainen ei enää liikkunut hänen poistuessa asunnolta.

Motiivi ei selviä nauhalta

Hätäkeskuspuhelusta, kuten poliisin esitutkintamateriaalistakaan ei selviä, miksi mies ryhtyi kuristamaan äitiään. Asiaa koskevat yksityiskohdat on papereista salattu. 

Syyttäjän mukaan henkirikosta edelsi kuitenkin jonkinlainen riita ja sanaharkka, vaikka alkutilanne ennen henkirikosta olikin rauhallinen. Kun mies kävi äitinsä kimppuun, nainen puuhaili rauhassa asuntonsa keittiössä. 

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että aikuinen poika majaili äitinsä luona, sillä hän ei kertomansa mukaan pystynyt asumaan omassa asunnossaan.

Mies on aiemmin tuomittu kolmesti äitiinsä kohdistuneista pahoinpitelyistä. Syyttäjän mukaan näiden rikosten tulisi koventaa miehelle nyt mahdollisesti määrättävää rangaistusta.

Oikeudessa mies on vaatinut, että hänet määrätään mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus päättää asiasta myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat