Mainos

Oikeusneuvos Eeva Vuori ei suostu eroamaan

Oikeusneuvos Eeva Vuori ei aio erota julkisuuteen tulleiden huvilakauppojen herättämän kohun johdosta virastaan. Hänen mukaansa tiedotusvälineiden kautta kansalaisille on tapahtumista syntynyt räikeästi tosiasioista poikkeava kuva, jonka takia häntä on vaadittu eroamaan.

Korkeimman oikeuden presidentille Olavi Heinoselle tänään jättämässään kirjelmässä Vuori selostaa vuonna 1990 Turussa ja Virroilla tehtyjä huvilakauppoja. Hän viittaa Turun kaupan osalta lääninsyyttäjän tammikuussa tekemään päätökseen olla nostamatta syytettä ja apulaisoikeuskanslerin ratkaisuun, jonka mukaan asiasta tehty kantelu ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Virtain kaupan osalta Vuori toteaa, että kaupasta ei, vaikka se on ollut tutkinnan kohteena, enää voida saada syyttäjän tai tuomioistuimen nimenomaista ratkaisua. Samalla hän viittaa Tampereen ensimmäisen kaupunginviskaalin antamaan lausuntoon, jonka mukaan kauppaan ei liity veropetosta.

Tässä tilanteessa Vuori katsoo, että hänen eronsa olisi täysin vastoin niitä periaatteita, joille Suomen hallitusmuodossa säädetty tuomioistuinten riippumattomuus ja sen yhdeksi takeeksi säädetty tuomarin erottamattomuus rakentuvat. Eeva Vuoren mielestä ero tällaisessa tilanteessa ei olisi oikeuslaitokselle eikä oikeusvaltiolle kunniaksi, vaan häpeäksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.