Mainos

Oikeuskanslerin nimityksestä kanneltiin oikeuskanslerille ja oikeusasiamiehelle

Oikeuskanslerille on kanneltu siitä, että uudeksi oikeuskansleriksi nimitetty Tuomas Pöysti aloittaa virassaan vasta ensi vuoden alussa ja että virkaa hoidetaan sitä ennen väliaikaisin järjestelyin.

Sähköpostitse lähetetty kantelu on osoitettu myös eduskunnan oikeusasiamiehelle sekä joukolle poliitikkoja ja tiedotusvälineitä.

Yksityishenkilön tekemästä kantelusta kertoi ensin Demokraatti.

Oikeuskanslerinviraston ja eduskunnan oikeusasiamiehen pitää vielä keskustella, miten tapauksessa menetellään ja kumpi asian käsittelee, kertoi neuvotteleva virkamies Johanna Koivisto Oikeuskanslerinvirastosta STT:lle.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka jäi eläkkeelle toukokuun alussa.

Oikeusoppineet ilmaisivat keskiviikkona Helsingin Sanomissa järkytyksensä siitä, ettei Suomessa ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria.

– Hetkellisesti voidaan toki turvautua oikeuskanslerin sijaisuusjärjestelyyn. --- (Mutta tämä) on täysin kestämätöntä perustuslain kannalta, sanoo lehdelle Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen.

Oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies ovat ylimpiä laillisuusvalvojia Suomessa. Oikeuskansleri valvoo muun muassa hallituksen virkatoimien laillisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.