Mainos

Oikeuskanslerilta huomautus Lahden kaupungille

Lahden kaupunki ei tarttunut riittävän ripeästi Launeen koulun sisäilmaongelmiin, katsoo oikeuskansleri Jaakko Jonkka.

Oikeuskansleri muistuttaa, että viranomaisella on velvollisuus huolehtia sekä työntekijöiden että oppilaiden oikeudesta turvalliseen työskentely-ympäristöön.

Oikeuskanslerille tehdyn kantelun mukaan koulun henkilökunta oireili lukuvuoden 2012-2013 aikana toistuvasti. Jopa 20 opettajaa joutui jättämään työnsä sisäilmaan liittyvien terveysongelmien vuoksi.

Lahden kaupungin selvityksen mukaan vuonna 1964 rakennettua koulua oli vuosien mittaan remontoitu useasti, mutta sen kuntoon saaminen oli osoittautunut poikkeuksellisen hankalaksi. Rakennus asetettiin käyttökieltoon toukokuussa 2013.

Oikeuskanslerin mukaan väistötiloihin johtanut prosessi oli tarpeettoman hidas. Oikeuskanslerin mukaan kaupungin olisi pitänyt toimia niin, etteivät oppilaat enää altistu terveyshaittaa aiheuttaville sisäilman epäpuhtauksille. Toisin kuin henkilökunnalla, oireilevilla oppilailla ei ollut mahdollista säädellä oleskeluaan koulun tiloissa esimerkiksi sairauslomien kautta.

Oikeuskansleri antoi kaupungille huomautuksen myös julkisuuslain vastaisesta menettelystä, sillä kaupungin tilakeskus oli vuosien ajan kieltäytynyt antamasta koulun sisäilmaongelmiin liittyneitä asiakirjoja niitä pyytäneille. Oikeuskanslerin mukaan kaupungin olisi pitänyt tiedottaa koulun sisäilmaongelmista paremmin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja