Oikeus määräsi Astra Zenecan toimittamaan EU:lle kymmeniä miljoonia rokoteannoksia lisää

Koronarokotus puuttuu vielä tartuntatautilaista – yksityisillä terveysyrityksillä ei ole tietoa hoitohenkilökunnan rokotuskattavuudesta 2:14
Koronarokotus puuttuu vielä tartuntatautilaista – yksityisillä terveysyrityksillä ei ole tietoa hoitohenkilökunnan rokotuskattavuudesta

Belgialainen oikeusistuin on määrännyt lääkeyhtiö Astra Zenecan toimittamaan 50 miljoonaa koronarokoteannosta lisää EU:lle. Määrä on pienempi kuin mitä unioni olisi halunnut. 

EU:n mukaan Astra Zeneca oli luvannut toimittaa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 120 miljoona annosta, mutta toimitti vain 30 miljoonaa annosta, Lääkeyhtiön mukaan se ei ollut sitovasti luvannut toimittaa rokotteita, vaan ainoastaan yrittää parhaansa.

Sekä Astra Zeneca että EU olivat sitä mieltä, että oikeuden päätös oli heille myönteinen.

– Oikeuden päätös vahvistaa komission tulkinnan: Astra Zeneca ei täyttänyt niitä lupauksia, jotka se oli sopimuksessa tehnyt, tulkitsi EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Jos Astra Zeneca e pysty toimittamaan 50 miljoonaa koronarokoteannosta lisää syyskuun loppuun mennessä, se joutuu oikeuden päätöksen mukaan maksamaan sakkoa kymmenen euroa jokaista toimittamatta jäänyttä rokoteannosta kohti.

Astra Zenecan mukaan sillä ei tule olemaan mitään vaikeuksia toimittaa oikeuden määräämiä rokotteita.

Lue myös:

    Uusimmat