Oikeuden puheenjohtaja päätti: Turun puukottajan kuuleminen päätetään tältä päivältä, huomenna yritetään uudelleen

Bouananen kuuleminen päättyi ennen aikojaan –"Hän oli levoton" 1:15

Oikeus päätti keskeyttää Turun puukottajan kuulemisen tältä päivältä, kun syytetty ei enää suostunut istumaan tuoliinsa lounastauon jälkeen. Syyksi hän ilmoitti, että "hän joutuisi helvettiin". Oikeuden puheenjohtaja yritti saada hänet jatkamaan kuulemista seisaaltaan. Lopulta hänet poistettiin salista, kun yhteisymmärrykseen ei päästy.

–  Pidetään tupakan mittainen tauko. Tämä on nyt hankala tilanne, puheenjohtaja sanoi.

Hänen asianajajansa kävi tauolla keskustelua päämiehensä kanssa.

–  En ole lääkäri, mutta hän on nyt sellaisessa tilassa, ettei kuulemisen jatkaminen mielestäni onnistu, asianajaja Kaarle Gummerus sanoi oikeuden palattua tauolta.

Oikeus päätti, että kuulemista yritetään jatkaa huomenna. Oikeudessa kuultiin tänään puukottajan versiota tapahtumista, mutta kuuleminen jäi kesken.

Kertoi aamupäivällä "olevansa sodassa naisia vastaan"

Aamupäivällä puukottaja kertoi, että hänestä tuntui, että hän käy sotaa naisia vastaan. Vielä esitutkinnassa hän kertoi, että ei valikoinut uhreikseen ensisijaisesti naisia.

Mies myös kertoi, että ensimmäisen naisuhrin hymy häiritsi häntä ja teki hänen olonsa kiusalliseksi.

Gummerus kertoi lounastauolla STT:lle puhelimitse, että päämiehen kertomus yllätti hänetkin.

–  Hän nyt haluaa antaa tällaisen kuvan itsestään. Oli minullekin yllätys, että hän puhuu nyt naisista tällä tavoin, Gummerus kertoi.

Gummeruksen mukaan kertomus elää koko ajan, mikä on hankalaa puolustuksen kannalta.

–  Ovatko nämä nyt tämän hetken ajatuksia vai tekohetken ajatuksia, Gummerus sanoi.

Istunto pidetään Turun vankilassa ja yleisö seuraa sitä Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tiloissa videoyhteyden välityksellä.

Miestä syytetään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Miehen puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä. Puukottaja oli kuitenkin omasta mielestään Turun kauppatorilla tekemässä terroritekoa.

Syytetyllä ei ole velvollisuutta pysyä totuudessa, kun häntä kuullaan oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat