Mainos

MTV Turun puukkoiskun oikeudenkäynnissä: "Näytti siltä, että hän saalistaa ihmisiä"

2:45

Turun joukkopuukotuksesta syytetyn Abderrahman Bouananen käytös on herättänyt hämmästystä oikeudenkäynnin aikana. Turussa oikeudenkäyntiä seuraavan MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palménin mukaan lääkäri tutki Bouananen viikonloppuna.

Lääkärin lausunnon mukaan Bouanane ei ole kuulemiskelpoinen ainakaan viikkoon. Joukkopuukotuksen oikeuskäsittelyssä kuullaan tänään muun muassa joukkopuukottajan takaa-ajajia.

– Oikeudenkäynti on ollut hyvin erikoinen. Oikeus pohtii tapausta vankilan tiloissa ja yleisö sekä toimittajat seuraavat oikeudenkäyntiä oikeustalolla. Myös syytetyn psyykkinen kunto on ihmetyttänyt, Palmén kertoo.

Palménin mukaan silminnäkijöiden kuvauksista on kuulunut kaaos. Ihmiset eivät esimerkiksi tienneet, paljonko hyökkääjiä on.

– Varsinkin ensimmäistä puukotusta on kuvailtu hyvin raa´aksi. Silminnäkijöiden mukaan syytetty näytti siltä, että hän saalistaa ihmisiä.

"Hymyilee omille jutuilleen"

Oikeustoimittajan mukaan syytetty istuskeli ensimmäisen oikeudenkäyntiviikon suhteellisen rauhallisena. Kun uhrien kuuleminen alkoi, mies naureskeli ja hymyili salissa. Asianajaja kertoi tuolloin, että mies ei ole läsnä. Hän on omissa ajatuksissaan ja hymyilee omille jutuilleen.

– Oman kuulemisensa aluksi syytetty oli rauhallinen, mutta hermostui sitten jostain. Toisena päivänä kuuleminen ei onnistunut ollenkaan. Syytetyn asianajajan mukaan Bouanane oli hyvin poissaoleva. Kolme vartijaa talutti häntä ja mies tärisi, Palmén kertaa.

1:08

Vaikka syytetty ei ole paikalla, oikeudenkäynti jatkuu silti. Asianajaja on määrätty Bouananen edunvalvojaksi.

Syytetty on aikaisemmin todettu puukotushetkellä syyntakeiseksi.

– Se, että todetaan tekohetkellä syyntakeiseksi, ei ole tae siitä, että mielenterveys on nyt kunnossa. Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma arvioi, että jos henkilö sairastuu myöhemmin, se saattaa jopa pidentää syytetyn rangaistusaikaa. Varsinkin jos häntä hoidetaan sairaalassa, oikeustoimittaja kertoo Turusta.

Torstaina oikeudenkäynnissä kuullaan Bouananen kiinniottaneita poliiseja.

44:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.