Mainos

Oi maamme -valokuvanäyttely esillä Vaasassa

Helsingissä suursuosion saavuttanut Oi maamme -valokuvanäyttely on esillä loppuvuoden Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa. Näyttelyssä on mukana parinkymmenen kotimaisen valokuvaajan kuvaa Suomesta ja suomalaisista.

Näyttely on koottu Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlanäyttelyksi. Tennispalatsissa sitä kävi katsomassa kesän aikana 63 000 ihmistä, kertoo Helsingin kaupungin taidemuseon amanuenssi Mikko Oranen.

Näyttelyssä kurkistetaan tavallisen suomalaisen elämään 1960-luvulta nykypäivään saakka. Läsnä ovat niin rock, menetetty Karjala, pyhät puut kuin puutarhapalstoilla möyrivät stadilaiset. Esillä on kaikkiaan parisataa kuvaa.

Näyttelyn kuvaajista monet ovat kansainvälisesti tunnettuja, joskin mukana on myös vähemmän tunnettuja nimiä. Näyttelyn kuvaajia ovat mm. Stefan Bremer, Esko Männikkö, Ritva Kovalainen, Ulla Jokisalo, Ari Jaskari, Raakel Kuukka ja Pentti Sammallahti. Näyttelyn ainoa ulkomainen valokuvaaja on englantilainen Martin Parr, joka ikuisti suomalaisten elämänmenoa 1990-luvun alussa.

Vaasan jälkeen näyttelyn on tarkoitus lähteä kiertämään ulkomaille. Neuvotteluja on ollut mm. Moskovan, Espanjan ja Ranskan suuntaan, kertoo Oranen.

Kuntsin yläkerrassa on esillä museon omista kokoelmista koottu Kuntsin Ikonit 2 -näyttely. Esillä on 15 suomalaisen taiteilijan työtä 1960- ja 1970-luvuilta. Esillä on mm. Kimmo Kaivannon, Kauko Lehtisen, Gunnar Pohjolan ja Göran Augustsonin töitä.

Molemmat näyttelyt ovat avoinna tammikuun alkupuolelle saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.