Ohisalo tuomitsee Valko-Venäjän toiminnan EU-maiden rajoilla

Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla kiristyy – näin siirtolaiset yrittävät hajottaa raja-aitaa 1:36
Näin siirtolaiset yrittävät hajottaa aitaa Puolan ja Valko-Venäjän rajalla

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) pitää Valko-Venäjän toimintaa Puolan ja muiden EU-maiden rajoilla erittäin tuomittavana.

Vaikuttamisen välineinä käytettyjä ihmisiä ei pidä rangaista, Maria Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Valko-Venäjällä Puolan rajan tuntumaan on kerääntynyt tällä hetkellä vahvistamattomien arvioiden mukaan jopa tuhansia maahan pyrkiviä ihmisiä. EU on syyttänyt Valko-Venäjää ihmisten usuttamisesta rajalle.

Ohisalon mukaan Valko-Venäjän toimet on suunnattu aiheuttamaan epävakautta EU:n alueelle.

Valko-Venäjän syytetään käyttävän siirtolaisia pelinappuloina

Puolan rajavartioston ja sisäministeriön aiemmin tänään tviittaamilla videoilla näkyy suuri joukko ihmisiä kerääntyneenä raja-aidan tuntumaan. Videoilla näkyy myös, kuinka osa ihmisistä yrittää vahingoittaa rajalle pystytettyä teräslanka-aitaa muun muassa puunrungoilla ja katkaisupihdeillä.

Videoilla näkyy myös lukuisia kypäräpäisiä poliiseja Puolan puolella rajaa. Puolan sisäministerin Mariusz Kaminskin mukaan maan hallinto on lisännyt poliiseja ja sotilaita raja-alueelle.

Puolan sisäministeriön mukaan rajalle saapuneet ihmiset ovat Valko-Venäjän jatkuvassa valvonnassa. Sisäministeriön julkaisemilla videoilla rajalle saapuneen ihmisjoukon taustalla kulkee aseistettuja maastopukuisia ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat