Uusi dopingratsia? Norjalainen televisiokanava löi ilmoille hurjan huhun – "Se on se, mitä moni pelkää"

Skandaali MM-laduilla - miten doping kitketään? 7:40
Pitkän uran antidopingtyön parissa tehnyt Harri Syväsalmi kommentoi tuoretta dopingvyyhtiä.

Hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä toteutettiin näyttävä dopingratsia, jossa Itävallan ja Saksan poliisit iskivät useisiin eri paikkoihin. Tuoreet hurjat huhut väläyttelevät uutta dopingratsiaa, joka kohdistuisi meneillään oleviin ampumahiihdon MM-kisoihin Ruotsin Östersundiin.

Asia tuli ilmi norjalaisella TV 2 -televisiokanavalla, jonka mukaan ilmoilla on huhuja siitä, että kisoissa tehtäisiin dopingratsia.

Aiemmassa, Seefeldissä tehdyssä ratsiassa pidätettiin yhteensä yhdeksän henkilöä, joiden joukossa oli viisi MM-hiihtäjää. Ratsiassa kiinnijäänneistä urheilijoista moni on jo myöntänyt veridopingin käytön.

Norjalainen ampumahiihtäjä Erlend Bjöntegaard, 28, epäilee, että seuraava isku saatetaan tehdä Ruotsissa.

– Se on se, mitä moni pelkää, Bjöntegaard sanoi Norjan TV 2 Sportenille.

– Kaiken sen jälkeen, mitä (Seefeldissä) tapahtui, huhut ovat lähteneet liikkeelle. Ja useat huhut, mitkä pyörivät hiihdon MM-kisojen yhteydessä, pitivät paikkansa. Jotain saattaa tapahtua täällä Östersundissa ja jos he löytävät jotain, se on tietenkin erittäin iso pettymys. Se (ratsia) ei ole toteutunut vielä, joten nyt pitää vain odottaa ja seurata, että mitä tapahtuu. Mutta jos ratsia toteutetaan ja he löytävät jotain, niin toivon, että jokainen väärinkäyttöön liittyvä taho joutuu vastuuseen, Bjöntegaard jatkoi.

Norjalainen ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen ei usko, että Östersundissa tehdään hiihdon MM-kisojen kaltainen ratsia.

– Jos sellainen tehdään, niin sitä varten pitää olla olemassa vahvoja epäilyksiä ja todisteita. Toivomme, että kukaan ei riko sääntöjä niin, että kisoihin pitää tehdä ratsia. Jos joku rikkoo sääntöjä ja on mukana jossain vyyhdissä, niin silloin näytän peukkua niille, jotka löytävät väärinkäyttäjät, Björndalen totesi.

Ruotsalainen ampumahiihtäjä Sebastian Samuelsson täräytti puolestaan suoraa tekstiä aiheesta norjalaiselle NRK:lle.

– Jos ratsia toteutuu, niin toivon, että väärinkäyttäjistä päästään eroon. On kuitenkin naiivia uskoa, etteikö doping olisi läsnä myös ampumahiihdossa, Samuelsson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat