OAJ: Korhos-asia olisi pitänyt palauttaa työpaikalle ratkaistavaksi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on tyytyväinen Helsingin kaupungin opetuslautakunnan päätökseen palauttaa virastaan erotetun opettaja Antti Korhosen virkasuhde.

Lautakunnan mielestä perusteet Korhosen virkasuhteen purkamiselle eivät täyttyneet, vaikka rehtori menettikin luottamuksensa Korhosen toimintaan.

– Opettajan virkasuhde palautuu ja hänelle tulee maksaa palkat takautuvasti. Onkin toivottavaa, että Helsingin kaupunki palkkaisi opettajan myös tulevaisuudessa, OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen toteaa.

OAJ hämmästelee kuitenkin sitä, ettei opetuslautakunta palauttanut asiaa ratkaistavaksi työpaikalla.

– Lautakunnan antama kirjallinen varoituskin on ankara toimenpide tapahtuneeseen nähden. Käsityksemme mukaan opetuslautakunnalla ei ollut kuntalain mukaista toimivaltaa asiassa, vaan ensisijainen varoituksenanto-oikeus kuuluu lähiesimiehelle, sanoo Mustonen.

Hänen mukaansa opettajan pitää pystyä turvaamaan oppilaille turvallinen oppimisympäristö, mutta työsuojelun ja kohtuullisten työolojen pitää toteutua myös opettajien kohdalla.

– Heidän täytyy voida puuttua koulun häiriötilanteisiin ilman pelkoa työnantajan kohtuuttomista rankaisutoimista. On myös kohtuullista edellyttää, ettei opettajien ja kasvattajien tarvitse kuunnella työssään solvauksia ja haistattelua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat