Mainos

Nyt tulevat autonomiset pyörätuolit – japanilaisella lentoasemalla parannetaan liikkuvuutta

Lentoasemien esteettömyyttä pyritään parantamaan itseajavilla pyörätuolilla. Laitetta testataan ensiksi Hanedan lentoasemalla Japanissa.

Lentoasemilla liikkuminen on muuttumassa helpommaksi liikuntarajoitteisille Panasonicin kehittämän itseajavan pyörätuolin ansiosta. Pyörätuoli on osa laajempaa hanketta, jossa Hanedan lentoasema Japanissa pyritään kehittämään esteettömäksi kaikille matkustajille.

Panasonicin pyörätuoli käyttää autonomisen liikkumisen tekniikkaa. Käyttäjä syöttää haluamansa määränpään älypuhelimeensa, jonka pyörätuoli tunnistaa ja johon se sitten laskee parhaan reitin ja liikkuu kohteeseen.

Joukko pyörätuoleja voi jopa kulkea muodostelmassa, jolloin esimerkiksi perheet tai ryhmät voivat liikkua helpommin yhdessä. Käytön jälkeen tuolit osaavat palata takaisin omille paikoilleen, jotta lentoaseman henkilökunnan ei tarvitse käyttää aikaa niiden siirtämiseen.

Autonomisten pyörätuolien testaus lentoasemalla on alkanut nyt ja testit jatkuvat maaliskuuhun 2018 asti. Samalla lentoasemalla testataan myös kielimuurien rikkomista älypuhelinsovelluksen avulla, joka osaa kääntää info-kylttejä osoittamalla niitä kohti. Lisäksi kuulovammaisten esteettömyyttä lentoasemilla pyritään parantamaan älykkäiden ääniopasteiden avulla.

Lähteet: Engadget, Panasonic


***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.