Nyt se selvisi: Tämä pikaruokaketju avataan Suomeen – "uudenlainen makuelämys"

Yrittäjät Saku Hautala ja Mika Laurikainen perustavat Suomeen uuden pikaruokaketjun, jonka toiminta käynnistyy kuluvan kevään aikana. Kaksikko paljasti keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, mistä on kyse.

Suomen pikaruokatarjonta laajenee kotimaisella konseptilla, kun vuoden startup-yrittäjänä palkittu Saku Hautala ja muun muassa McDonald'sin johtoryhmässä vaikuttanut Mika Laurikainen avaavat ketjun ensimmäiset ravintolat keväällä 2014. Ensimmäiset ravintolat avataan Helsinkiin ja Saloon.

– Tätä konseptia on hiottu jo lähes kaksi vuotta, yhdessä huippukokkien ja muiden alan ammattilaisten kanssa. Haluamme jokaisen yksityiskohdan olevan kohdallaan, kun avaamme. Kysymys on täysin uudenlaisesta pikaruokakonseptista, pikaruokaketjun ideoinut Saku Hautala kommentoi jo aiemmin tiedotteessa.

Uusi ketju: Splizzeria– pizzan sijaan splizzaa

Mitä sitten on luvassa? Yrittäjät paljastavat, että uusi Suomeen avattava pikaruokaketju on nimeltään Splizzeria ja siellä tarjotaan tietenkin, mitäs muutakaan kuin splizzaa.

– Tuotteen nimi on splizza. Nimi kuvaa tuotetta erittäin hyvin. Kyseessä on pizza, joka koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä puolikkaasta. Siinä on kaksi huippukokkien kehittämää erilaista makumaailmaa samalla lautasella, jotka uunissa sulavat yhteen. Splizza-sanan ensi kertaa kohdatessaankin asiakas tietää saavansa pizzaa, mutta sana kuvaa myös erilaisuutta, jakamista ja täydentämista.

Saku Hautalan mukaan splizzan ideana on, että kuluttaja voi kokea kaksi makunautintoa yhdellä kertaa.

– Moni tuskailee pizzan valinnan kanssa ja kadehtii lopulta kaverin lautasta. Olisiko sittenkin pitänyt ottaa tuo? Mitä jos ottaisitkin kaksi puolikasta ja samalla tuplaisit makunautinnon. Monet haluavat syödä vähemmän kuin kokonaisen pizzan, keventää sitä tai vaihtelun vuoksi jakaa sen kaverin kanssa. Nyt sen voi tehdä ja tilata splizzan.

Splizzaa on saatavilla ainoastaan Splizzeria-ketjusta, sillä tuotteen nimi on tavaramerkillä suojattu.

– Koko muu maailma voi myydä pizzaa, mutta me olemme ainoat, jotka saavat myydä splizzaa. Olemme luoneet täysin uudet makumaailmat, joiden alustana toimii pizzapohja.

Tuttuja makuja ja eksoottisempia kokeiluja

Splizzerian tuotevalikoima on kehitelty kymmenen Suomen suosituimman pizzan perusteella. Ne on ruokalistassa yhdistetty splizzoiksi. Valikoimassa on muun muassa americanan ja quattro stagionin yhdistelmä, mexicana ja opera sekä tropicana ja four seasons.

Perusmakujen lisäksi tarjolla on myös eksoottisempia vaihtoehtoja kuten savustettua lohta ja italialaisia raaka-aineita sisältävä smoked salmon & little italy. Splizzojen kastikkeet tehdään ravintolassa itse ja muut raaka-aineet pyritään tilaamaan pienyrityksiltä. Pizzapohjat tulevat esimerkiksi perheyritys Alenilta.

Splizzojen hinnat vaihtelevat 8-10 euron välillä. Myös omia yhdistelmiä saa kokeilla, mutta ravintolassa suositellaan valmiiksi hyväksi todistettuja yhdistelmiä. Tuotteiden tilaaminen toimii samaan tyyliin kuin pikaruokaketju Subwayssa.

Ravintolaketju laajenee pikavauhdilla

Yrittäjät uskovat vahvasti konseptiinsa ja aikovat tulevaisuudessa yrittää myös ulkomaan markkinoille.

– Tarkoituksena on kasvattaa ketjua usean ravintolan vuosivauhdilla, emmekä näe mitään estettä laajentaa toimintaa Suomen ulkopuolellekin. Sen verran ainutlaatuinen konsepti meillä on nyt käsissämme, kuittaa Mika Laurikainen.

– Kokeilemme konseptia ensin Suomessa kymmenien ravintoloiden koeponnistuksella. Emme ole päättäneet vielä, minne ulkomaille laajennamme. Olemme linjanneet, että vuonna 2017 voisimme kansainvälistyä, Laurikainen toteaa.

Ensimmäiset Splizzeria-ravintolat avautuvat Saloon ja Helsinkiin. Salon ravintola avautuu 14.3. ja Helsingin ravintola keväällä 2014 osoitteeseen Kaivopiha 10.

– Ai miksi Saloon? Saku ja suurin osa sijoittajista ovat kotoisin sieltä, Laurikainen selittää.

Myöhemmin ravintolaketju laajenee Laurikaisen mukaan ainakin suurimpiin yliopistokaupunkeihin ja sinne, missä ihmiset liikkuvat.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat