Mainos

Nyt se on virallista - Tässä on superkameralla varustettu Lumia

15:17

Matkapuhelinyhtiö Nokia on julkistanut odotetusti 41 megapikselin superkameralla varustetun Lumia 1020 -älypuhelimensa.

Nokian johtaja Stephen Elop esitteli uutuusmallin heti New Yorkin tiedotustilaisuuden alussa.

Päähuomion sai luonnollisesti puhelimen pääkamera: Laitteesta löytyy 41 megapikselin PureView -kamera optisella kuvanvakautuksella ja tarkoilla zoomausominaisuuksilla.

Elop kehui tilaisuudessa vuolaasti Lumia 1020 -mallilla otettujen valokuvien tarkkuutta. Laitteen erikoisuutena on, että sillä otettuja kuvia voi zoomata myös kauemmaksi vielä senkin jälkeen kun kuva on jo otettu.

Nokian mukaan uudella Pro Camera -sovelluksella kuka tahansa voi napata ammattilaistason kuvia. Sovellus näyttää puhelimen näytöllä, miten valitut asetukset vaikuttavat kuvan tai videon lopputulokseen.

Lumia 1020 ottaa korkearesoluutioisen 38 megapikselin kuvan, mutta se luo samasta kuvasta myös sosiaalisissa verkoissa jaettavan 5 megapikselin kevyemmän version.

Nokia kehuu, että kameran Zeiss -optiikka ja optinen kuvanvakain mahdollistavat kirkkaat kuvat myös hämäräolosuhteissa.

Nokia Rich Recording ominaisuuden avulla käyttäjä voi puolestaan tallentaa särötöntä stereoääntä meluisissakin ympäristöissä, kuten vaikkapa konserteissa.

Lisävaruste muuntaa puhelimen jo aivan kameran näköiseksi

Lisävarusteena Lumia 1020 -malliin saa Camera Grip -kuoren, joka sisältää ylimääräisen akun. Camera Gripin akulla laitteelle saa Nokian mukaan jopa 55 minuuttia lisää kuvausaikaa. Camera Grip sisältää myös kiinnityspisteen kamerajalustoille. Camera Gripin hinta on Yhdysvalloissa 79 dollaria.

Lumia 1020:n värivalikoima on keltainen, valkoinen ja musta. Käyttöjärjestelmänä on Windows Phone 8. Sovelluspuolelta mukana ovat mm. MS Office, Nokia Musiikki ja navigointiominaisuudet.

Laite tulee myyntiin Yhdysvalloissa teleoperaattori AT&T:n kautta 26.7. Kaksivuotisen operaattorisopimuksen kanssa laitteen hinta on Yhdysvalloissa noin 300 dollaria.

Euroopan markkinoille puhelin tulee tämän vuosineljänneksen aikana, mutta Euroopan hinnoittelusta ei ole vielä mainintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.