Nyt puhuu potkut saanut Lauri Marjamäki – suunnitelmat hetkessä uusiksi

Lauri Marjamäki avoimena Kärppien pettymyskaudesta – haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen" 0:53
Lauri Marjamäki antoi avoimen haastattelun Kärppien pettymyskaudesta MTV Urheilulle viime elokuussa. Hän haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen."

Kärpistä lähtöpassit saanut Lauri Marjamäki kommentoi uutista tuoreeltaan MTV Urheilulle. Tieto tuli päävalmentajalle maanantaina täytenä yllätyksenä. 

– Pettynyt fiilis. Sitä lähti uuteen viikkoon ja kaikki ajatukset siinä, että voitetaan tiistaina Vaasassa. Nyt oli tilanne tämä. Eihän sitä tietenkään... yllätyksenä tuli, Marjamäki sanoo.

Kärpät kertoi maanantaina, että keväästä 2022 seuran päävalmentajana toiminut Marjamäki on vapautettu tehtävistään. Muu valmennusryhmä jatkaa toistaiseksi Ville Mäntymaan komennossa.

– Tänään kerrottiin. Kävin sitten pelaajat morjenstamassa siinä. Se oli hienoa, että sain kuitenkin pelaajat nähdä vielä.

Kärppien tiedotteen mukaan joukkueen urheilulliset tavoitteet eivät ole täyttyneet. Kärpät on voittanut edellisestä 11 ottelustaan vain neljä. 

– Ei me pelillisesti niin huonosti pelattu kuin tuloksellisesti. Niin se urheilussa menee, että päävalmentaja kantaa vastuun lopputuloksesta, Marjamäki pohtii tuoreeltaan. 

– Vaikeiden jaksojen läpi pitää mennä, mutta minä en ole enää sitä laivaa viemässä siitä läpi.

Kärpät on tällä hetkellä runkosarjassa pistekeskiarvon perusteella kuudentena. 

– Puhtain sydämin voin todeta, että toiminnalliset tavoitteet on tämän kauden osalta pystytty täyttämään, ja tulostavoitteena oli pysyä suoralla pudotuspelipaikalla. Taidetaan siinäkin olla tällä hetkellä kiinni.

Oululaisseurassa kahdesti Suomen mestaruuden päävalmentajana voittanut Marjamäki harmittelee etenkin työkavereista eroon joutumista. 

– Kärpät on minulle tärkeä seura. En toivo mitään muuta kuin hyvää sinne. Siellä on loistavia työntekijöitä ja pitkiä ystävyyssuhteita. Ennen kaikkea pelaajat, valmennus ja staffi kopissa tekevät saumatonta yhteistyötä. Se tässä eniten harmittaa. Meillä oli hyvä meininki päällä, mutta nyt tulokset olivat vähän huonoja viime aikoina. 

Tulevaisuudesta ei tässä vaiheessa linjauksia ole kovinkaan pitkällä tähtäimellä tarjolla. 

– Lähdin tässä lenkille. Nyt rauhoitutaan joulun viettoon. Enempää en ole miettinyt. Mennään eteenpäin ja pidetään positiivinen mieli, Marjamäki päättää. 

Otsikkoa muokattu 18.12. klo 11:46: Korvattu otsikosta termi "irtisanottu" termillä "potkut saanut".

Lue myös:

    Uusimmat