Kärpät-pomo paljastaa: Näin päätös Lauri Marjamäen potkuista eteni

Lauri Marjamäki avoimena Kärppien pettymyskaudesta – haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen" 0:53
Lauri Marjamäki antoi avoimen haastattelun Kärppien pettymyskaudesta MTV Urheilulle viime elokuussa. Hän haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen."

Oulun Kärpät tiedotti maanantaina, että Lauri Marjamäki on vapautettu päävalmentajan tehtävistään.

Kärpät on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta erityisesti joukkueen viimeaikaiset otteet johtivat Marjamäen erottamiseen. 

– Tämä on tulosurheilua ja mennään tulos edellä. Jos katsotaan kuntopuntaria viimeisen kymmenen pelin osalta, niin se ei ole sitä, mitä meidän pitäisi saada, Kärppien Urheilujohtaja Mikko Myllykoski kertoi MTV Urheilulle puhelimitse.

Kärpät on kerännyt viimeisestä kymmenestä ottelusta vaivaiset yhdeksän pistettä, mikä on koko Liigan toiseksi huonoin saldo yhdessä Sportin kanssa. Vähemmän pisteitä viimeisessä kymmenessä ottelussa on kerännyt vain Liigan heittopussi SaiPa.

– Olemme yrittäneet syksyn aikana viedä asioita eteenpäin, mutta niillä ei ole ollut sellaisia vaikutuksia, jotka olisivat vaikuttanut meidän pelaamiseen positiivisesti. Meillä ei ollut enää muita vaihtoehtoja kuin tämä kova ratkaisu, jolla jouduttiin Late vapauttamaan tehtävistään, Myllykoski sanoo.

Kärpät teki lopullisen päätöksensä Marjamäen erottamisesta sunnuntaina.

– Ratkaisu tehtiin eilen illalla ja Marjamäki sai kuulla päätöksestä tänä aamuna, Myllykoski avaa tapahtumien aikataulua.

Kärpät kertoi tiedotteessaan, että Marjamäen vastuun ottaa valmennustiimissä mukana ollut Ville Mäntymaa.

– Toistaiseksi mennään Mäntymaalla ja tällä henkilökunnalla, mitä meillä on valmennuksessa.

Viimeaikaiseen peli-ilmeeseen halutaan muutosta Oulussa.

– Semmoinen aktiivinen pelitapa on se, mitä meillä on jo tällä kaudella nähty. Mutta viime peleissä ei olla siihen välttämättä päästy. Siihen pitää pyrkiä ja niin me haluamme jatkossa pelata. Aktiivisempaa peliä, enemmän liikettä ja enemmän toimintaa, Myllykoski luettelee.

Kärpät asetti kauden alussa tavoitteekseen olla kuuden joukossa, ja seura pyrkii edelleen Liigan kärkikahinoihin.

– Eivät ole tavoitteet muuttuneet. Minimitavoite on edelleen olla kuuden joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat