Mainos

Nyt pitää opetella se pitkä litania - Pankit vaativat IBAN-numeron

Pankit eivät enää hyväksy vanhanmallisia tilinumeroita elokuun alusta lukien. Kaikkien on opeteltava pitkät IBAN-tilinumeronsa viimeistään kesän aikana, Finanssialan Keskusliitto muistuttaa.

Monet pankit ovat tähän asti hyväksyneet vanhanmalliset tilinumerot, mutta muuntaneet ne käsittelyn yhteydessä. Tämä muunto loppuu viimeistään 1. elokuuta.

Muutos on osa yhtenäistä euromaksualuetta , SEPAa, jonka tarkoitus on helpottaa, nopeuttaa ja yhtenäistää maksamista euroalueella. SEPAn myötä rajat ylittävä maksaminen ja kaupankäynti helpottuvat.

Jotkut suomalaispankit ovat jo lopettaneet vanhanmallisten tilinumerojen hyväksymisen kuluttaja-asiakkaiden maksutapahtumissa.

Finanssialan Keskusliiton johtavan asiantuntijan Inkeri Tolvasen mukaan tilinumeroiden muuttuminen euroalueella on yhdentyvän euromaksualueen ydinasioita.

- Standardoitu tilinnumero mahdollistaa nopean rajat ylittävän maksamisen. Se on halvempaa, ja edistää maksujen automaattista käsittelyä. Muutoksen ansiosta Suomesta tilisiirron tekeminen vaikkapa Italiaan on ihan samanhintaista kuin tavallisen kotimaan tilisiirron tekeminen. Verkkopankki ei hyväksy virheellisesti naputeltuja IBAN-numeroita, Tolvanen sanoo liiton tiedotteessa. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.