Nyt on auramiehillä töitä! Paksu lumipöpperö valtasi Etelä-Suomen ja teki liikkumisesta tuskaa – katso ennuste

Keskiviikko 13.12. Huonoa ajokeliä 2:22
Lunta on satanut koko yön, joten keli on muuttumassa huonosta erittäin huonoksi, Pouta kertoi Huomenta Suomen säälähetyksessään.

Kuten meteorologi Pekka Pouta jo viikonloppuna varoitteli, keskiviikkoaamuna voidaan herätä melkoiseen myräkkään Suomen eteläosissa. Ja nyt on lunta tulvillaan.

Lunta on satanut koko yön, joten keli on muuttumassa huonosta erittäin huonoksi, Pouta kertoi Huomenta Suomen säälähetyksessään.

Auramiehillä - ja naisilla on riittänyt varhaisessa aamussa huhkittavaa, sillä lumisadealue on jämähtänyt lähes paikalleen, toki hitaasti Suomen keskiosia kohti laajentuen. Etenkin Helsingistä länteen on kahden aamuyön tunnin aikana humpsahtanut erittäin paksun lumisateen vyöhyke.

– Isoillakin teillä on lumipolanteita, joka hioutuu välillä liukkaaksi, päälle tulee pölisevä lumi, Pouta varoittaa liikenteessä sompailijoita.

Erittäin huonon ajokelin varoitus on voimassa puoleenyöhön saakka Uudenmaan, Kymenlaakson, Keski-Suomen maakunnissa sekä kaikissa Hämeen, Savon ja Karjalan maakunnissa.

Varoitusilmoituksen mukaan liikenteessä on mahdollisesti suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on huomattava. Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on tänään voimassa lievempi huonon ajokelin varoitus.

Sää pysyy kuitenkin selkeästi pakkasen puolella, etenkin alueilla, jotka pysyvät selkeinä. Jo aamulla Pohjanmaan nurkilla mitattiin 15 asteen pakkasia. Lapissa lämpötila on poutaisessa säässä 15 pakkasasteen molemmin puolin.

Iltapäivällä lumisade jatkuu mutta heikkenee.

Katso koko ennuste oheiselta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat