Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas löivät kaksi selkeää kärkiaikaa F1-kauden ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Itävallassa.

Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton haki aggressiivisella kierroksella kovaa aikaa ja pysäytti kellot pehmeillä renkailla kärkikellotukseen 1.04,816. Reilut kolme sekunnin kymmenystä jäänyt tallikaveri Bottas sijoittui avausharjoituksissa toiseksi.

Kaksi edellistä Itävallan GP.tä voittanut ja yhdeksi viikonlopun suurimmista ennakkosuosikeista nostettu Red Bullin Max Verstappen oli tallin kotiradalla avaustreenien kolmanneksi nopein. Hän jäi Hamiltonista kuusi sekunnin kymmenystä.

Mercedeksen asiakastallissa Racing Pointilla ajava Sergio Perez joutui tulemaan auto savuttaen varikolle kesken harjoitusten. Kyse oli pahempien moottoriongelmien sijaan kuitenkin ilmeisesti öljyvuodosta ja Perez pystyi myöhemmin jatkamaan treenejä. Meksikolainen sijoittui McLarenin Carlos Sainzin jälkeen viidenneksi.

Ferrari ei kummoisia aikoja revitellyt. Charles Leclerc oli 10:s ja Sebastian Vettel 12:s, kumpikin yli sekunnin Hamiltonia hitaampana. Molemmat Ferrari-kuskit iskivät kierroksensa keskikovilla renkailla.

Kimi Räikkönen taipui viidellä sekunnin tuhannesosalla Alfa Romeo -tallikaverilleen Antonio Giovinazzille ja oli 15:s.

Perjantain toiset harjoitukset käynnistyvät Suomen aikaa kello 16.

Itävallan GP:n 1. harjoitukset: