Nyt pörssisähkön käyttäjät tarkkana: Maanantaina iso hintapiikki sähkön hinnassa

Sähkön hinnassa on luvassa kovat hintapiikit sähkön tarjonnan ollessa poikkeuksellisen matalana.

Pörssisähkön niin sanottu spot hinta on maanantaina aamulla ja illalla runsaat 68 senttiä kilowattitunnilta. Vertailun vuoksi hinta oli torstain ja perjantain vaihteessa kahdesta kolmeen senttiä kilowattitunnilta.

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä kommentoi perjantaina viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter), että sähkön tarjonnassa on paljon vajetta tavanomaiseen tilanteeseen verrattuna. Yhtäaikaisesti tarjontaa rajoittavat Ruotsin rajajohtojen huolto, Olkiluoto 2 -voimalan poissaolo käytöstä ja Loviisan voimalan huolto. Lisäksi tilannetta heikentää heikko tuuli, jonka vuoksi tuulivoima ei tuota kaivattua apua tilanteeseen.

Leskelä kehottikin erityisesti pörssisähkön käyttäjiä seuraamaan hintoja ja välttämään sähkön käyttöä kalliimpiin aikoihin. Hän ennakoi tuolloin, että tuuliennusteen mukaan tuulivoima saa apua tilanteeseen keskiviikosta lähtien ja Loviisan voimalan palaa käyttöön runsaan viikon kuluttua.

Suomen energiaturvallisuudessa on parannettavaa – professorin mielestä sähkötuotannon keskittäminen on riskialtista 1:56
Suomen energiaturvallisuudessa on parannettavaa – professorin mielestä sähkötuotannon keskittäminen on riskialtista.

Lue myös:

    Uusimmat