Mainos

Nyt Aarnion puolustus syytti krp:tä vääristä teleluvista

Jari Aarnion puolustus käänsi perjantaina pöydän toisin päin ja syytti keskusrikospoliisia väärin perustein haetuista teleluvista.

Aarnio-vyyhtiä puitiin Helsingin käräjäoikeudessa viidettäkymmenettä päivää. Esillä oli vielä kirjallisia todisteita ennen kuin ensi viikolla jutussa siirrytään todistajiin.

Aarnion puolustus toi esiin tuomioistuimista hankkimiaan telelupapäätöksiä ja ihmetteli niiden sisältöä. Puolustus on kerännyt tietoja keskusrikospoliisin luvista, koska ei ole saanut niitä esitutkinnalta.

Yksi liittyi tolppalupiin, jotka krp oli hakenut Hollannista.

Krp:n telelupahakemuksessa mainittiin perusteluna Aarnion hallitsemasta tilasta löytynyt paperilappu, joka antaisi viitteitä huumesalakuljetuksen järjestelyistä tiettyinä aikoina.

- Miksi minua ei ole kahden vuoden aikana kuulusteltu tällaisestä. Lapun mukaan olisi kovasti järjestelty salakuljetusta, mutta tällaisista ajoista minua ei ole kuultu lainkaan, Aarnio ihmetteli.

- Tulee mieleen, että ovatko nämä todellisia vai onko tutkittu jotain toista asiaa. Eli haettu tietoa johonkin toiseen juttuun, Aarnio jatkoi. - Tähän tämä voisi viitata, kun asia ei ole tullut esille missään.

Jutussa Aarniota ja muita syytettyjä Helsingin huumepoliiseja epäillään väärin perustein hankituista teleluvista.

Toinenkin tapaus

Puolustus toi esiin toisenkin sen mielestä epäillyttävän tapauksen maaliskuulta 2012. Siinä oli haettu televalvontatietoja ns. Haagan tynnyrin marraskuisesta 2011 salakuljetuksesta.

Krp:n hakemuksessa viitattiin siihen, että salakuljetuksessa olisi käytetty apuna Hakaniemestä syyskuussa ostettua prepaid-puhelinta. Puhelimella olisi oltu yhteydessä tynnyrin tuoneeseen kuorma-autokuskiin.

Aarnion puolustus huomautti, että kuorma-autokuskiin oli oltu yhteydessä Itäkeskuksesta ostetulla puhelimella.

Puolustus totesi, että hakemuksessa mainittu tieto Hakaniemestä ostetusta puhelimesta puhelimesta ei ole totta.

- Krp tiesi tuolloin, että puhelin oli ostettu Itäkeskuksesta, Aarnio totesi.

- Tämä herättää mielenkiintoisia ajatuksia siitä miksi näin on tehty, koska yleisesti on ollut tiedossa miten asiat ovat olleet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.