Nyrkkeilylegenda kyseenalaistaa tieteen – laukoi hämmentäviä väitteitä maailmasta: "100-prosenttisesti"

Nyrkkeilylegenda Carl Frochin mukaan planeettamme Maa on litteä, "eikä ole todisteita" siitä, että se olisi pallon muotoinen. Englantilainen puhui sekavia myös avaruushallintovirasto Nasasta.

Froch voitti nyrkkeilyurallaan ylemmän keskisarjan maailmanmestaruuksia WBC-, IBF- ja WBA-liitoissa. Vuonna 2010 hän saavutti WBC-liiton tittelin Helsingissä lyömällä mestaruusottelussa Arthur Abrahamin.

Nyt jo vuosia uransa päättymisen jälkeen Froch on noussut jälleen otsikoihin – joskin varsin kontroversiaalisti. Englantilainen hämmensi puheillaan Pound for Pound Boxing Podcastissa.

Froch asettui kyseenalaistamaan tiedettä. Hän oli vakaasti sitä mieltä, "ettei ole todisteita" siitä, että planeettamme Maa on pallon muotoinen.

– Maa on litteä, 100-prosenttisesti, Froch väitti.

Näkemystä Maasta litteänä pidettiin luonnollisena useissa historiallisissa kulttuureissa. Maan on kuitenkin tiedetty olevan pyöreä jo yli kahden tuhannen vuoden ajan.

– Ei ole todisteita Maan kaarevuudesta, ja tämä mukamas avaruusvirasto Nasa käyttää CGI-kuvia, joista jokainen on erilainen. Katson niitä ja ajattelen: "Hetkinen, ne ovat kuin sarjakuvia", Froch jatkoi.

CGI on tietokoneohjelmalla tuotettua grafiikkaa.

Froch väitti myös, että Neil Armstrongin ja Buzz Aldrinin laskeutuminen Kuuhun heinäkuussa 1969 Apollo 11 -avaruuslennolla oli valetta.

Frochin puheet on ehditty ampua alas sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat