Nuuksion villasukkajuoksijat nousivat kansainvälisen uutistoimiston aiheeksi – "Tämä on sitä perinteistä suomalaista hulluutta"

Reuters uutisoi suomalaisista, jotka lenkkeilevät umpihangessa villasukilla.

Kansainvälisen uutistoimiston Reutersin mukaan suomalaiset ovat koronan takia halunneet välttää sisäliikuntalajeja ja kuntosaleja. Sen sijaan pandemian aikana suomalaiset ovat löytäneet uusia tapoja pysyä kunnossa, kuten villasukkasillaan juoksentelu ympäri maita ja mantuja.

Aivan kuten Reuters kertoo, on Suomi saanut kauttaaltaan paksun lumipeitteen menneenä talvena. Se ei ole suomalaisia lannistanut.

Helikopteripilotti ja innokas paljasjalkajuoksija Pekka Parviainen kertoo Reutersille, että villasukilla lumessa lenkkeily on hyvää liikuntaa ja tarjoaa vapaudentunnetta juoksijalle.

– Tämä on sitä perinteistä suomalaista hulluutta, olette varmaan samaa mieltä, Parviainen kommentoi villasukkajuoksua.

Videolla Parviainen ja pieni joukko ihmisiä lenkkeilee Nuuksion kansallispuistossa ja esittelee lajia.

Parviaisen mukaan villasukkajuoksussa tärkeintä on se, että se tekee juoksijan onnelliseksi. Lisäksi se on toki myös tehokasta liikuntaa.

Suomessa karanteenissa kudotaan sukkia

Reuters tietää kertoa, että Suomessa perinteisiä vapaa-ajan viettotapoja ovat saunominen sekä sen jälkeen ulos pakkasessa lumessa alasti kieriminen tai jäiseen avantoon sukeltaminen. Paljasjalkajuoksu on viime vuosina noussut suosituksi harrastukseksi lämpiminä kuukausina Suomessakin, mutta villasukilla juokseminen lähes metrin syvyisessä lumessa vie harrastuksen täysin seuraavalle tasolle.

– Tästä saa hyvän jalkahieronnan samalla, Parviainen sanoo.

Lämpimistä villasukista ei ole Reutersin mukaan pulaa Suomessa, koska uusia sukkia on kudottu koronakaranteeneissa niin suurella innolla.

Parvinainen suosittelee pukemaan ulos kahdet, tai jopa kolmet villasukat päällekkäin, jotta lumessa juoksusta saa kaiken irti.

Katso videolta Reutersin kuvaama video talvisessa Nuuksiossa villasukilla juoksevista suomalaisista.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat