Nuorukaiset polttivat useita kuorma-autoja ja kuvasivat rikoksiaan videolle Tampereella – poseerasivat liekehtivien autojen edessä

Nuorukaiset polttivat useita kuorma-autoja ja kuvasivat rikoksiaan videolle – poseerausta liekehtivien autojen edessä 2:42
Katso videolta, miten autoja sytytettiin tuleen ja miten tulipalot nuorukaisia viihdyttivät.

Hovioikeus päätyi sovittelemaan isot tuhot aiheuttaneiden poikien korvauksia. Pojat olivat rikosvyyhdissä sytyttäneet tuleen lukuisia ajoneuvoja.

Käräjäoikeudessa vakaviin syytteisiin vastasi poikakolmikko, joka oli osin alaikäisinä osallistunut Tampereella ajoneuvojen varkauden yrityksiin sekä niihin ja muuhun omaisuuteen kohdistuvaan tuhoamiseen ja omaisuusrikoksiin. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2019 -2020.

Rikoskokonaisuuden vakavin teko oli törkeä tuhotyö huhtikuussa 2020. Siinä nuorista miehistä kaksi oli aiheuttanut tuhopoltoissa ja muussa vahingoittamisessa vakaviakin vaurioita neljään kuorma-autoon, kolmeen henkilöautoon ja yhteen kaivinkoneeseen.

Nuoret olivat yrittäneet varastaa kuorma-auton, mutta siinä epäonnistuttuaan sytyttäneet sen tuleen niin, että viereisetkin kuorma-autot vaurioituivat. Lisäksi tuleen sytytettiin ja muuten tuhottiin muun muassa henkilöautoja.

Tapauksen tutkinnassa käytettiin videoita, joita nuorukaiset paikalla kuvasivat. Videolta voit katsoa, miten autoja sytytettiin tuleen ja miten tulipalot nuorukaisia viihdyttivät.

Käräjäoikeus tuomitsi vuosina 1999–2002 syntyneet nuorukaiset ehdollisiin vankeusrangaistuksiin, joiden pituus vaihteli 7 kuukaudesta lähes puoleentoista vuoteen. Kovimmat tuomiot saaneille määrättiin lisäksi yhdyskuntapalvelua. Rikosnimikkeet vaihtelivat törkeiden ja perusmuotoisten vahingontekojen sekä kulkuneuvon käyttövarkauden yritysten ja varkauksien välillä. Osa teoista oli tehty nuorena henkilönä.

Tuhot olivat huomattavat, ja alun käräjäoikeus määräsi korvauksia reippaasti yli 150 000 eurolla. Kaksi tuomituista valitti kuitenkin hovioikeuteen, joka päätyi sovittelemaan tekohetkellä nuorten ja tuomion antoaikana työttömien nuorukaisten korvauksia kolmeen neljäsosaan.

Nuorten ehdollisia tuomioita ei hovioikeudessa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat