Nuorukainen pelasti parvekkeelta käsiensä varassa roikkuneen 4-vuotiaan – Macron kutsui sankarin vierailulle Élysée-palatsiin

1:49

Ranskassa Pariisissa 22-vuotias mies vaaransi oman elämänsä pelastaessaan 4-vuotiaan pojan varmalta kuolemalta.

Malilainen siirtolaisnuorukainen kertoo, että pelko iski tosissaan päälle vasta pelastuksen jälkeen. Daily Mail -lehti kertoo, että presidentti Emmanuel Macron on kutsunut nuoren miehen vierailulle Elysee palatsiin.

Tapahtuma sattui toissailtana kahdeksalta Pohjois-Pariisissa, jossa 4-vuotias lapsi oli kiivennyt parvekkeen kaiteen yli ja jäänyt roikkumaan tyhjän päälle.

Naapuriparvekkeella ollut mies sai varmistettua, että lapsi ei pudonnut, mutta ei kyennyt auttamaan tätä pidemmälle. Lapsen isä oli jättänyt lapsen hetkeksi kotiin yksin lähtiessään ostoksille.

Sattumalta paikalle saapunut 22-vuotias Mamoudou Gassama näki lapsen ja päätti toimia. Mies lähti kiipeämään ulkoseinää parvekkeita pitkin ylöspäin kymmenten ihmisten seuratessa tilannetta vierestä.

Nuorukainen kuin hämähäkkimies

Gassamalla kesti vain noin 30 sekuntia saavuttaa neljännen kerroksen parveke. Hän heitti toisen jalkansa kaiteen yli ja nosti käsiensä varassa roikkuneen lapsen turvaan.

Teko tallentui lukuisille videoille, jotka päätyivät sosiaaliseen mediaan. Häntä on sittemmin kuvattu hämähäkkimieheksi.

Seuraavana päivänä sankari kertasi tekojaan medialle.

– Kiipesin vain ylös, ja luojan kiitos, pelastin lapsen, Gassama sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Gassaman teko vaikutti siltä, ettei hän pelännyt. Toimittajille hän kertoi kuitenkin toisin.

– Olin peloissani, kun pelastin lapsen. Kun menimme olohuoneeseen, aloin täristä. Pysyin vaivoin pystyssä ja minun oli istuttava alas.

Isä kiinni ja kuulusteltavana

Paikalle kutsutun pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi auttaa sekä lasta että pelastajaa, jotka molemmat olivat shokissa. Gassama selvisi kiipeämisestä muutamilla pintanaarmuilla, lapsi selvisi tapahtumasta kynnen halkeamisella.

Poliisin mukaan lapsen isä otettiin kiinni kuulusteltavaksi ja hän joutunee oikeuteen. Lapsen äiti ei ollut Pariisissa.

Mamoudou Gassama puolestaan on ollut Pariisissa vasta muutaman kuukauden ajan. Hän on toivonut voivansa rakentaa elämänsä Ranskaan. Ranskan pormestari

Anne Hidalgo on luvannut auttaa häntä asettumaan maahan.

 Sanoin hänelle teon olevan sankarillinen ja esimerkillinen kaikille kaupunkilaisille, pormestari sanoi. 

CNN kertoi myöhemmin, että Gassamalle on myönnetty Ranskan kansalaisuus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja