Nuorten MM-kisojen lippujen hinnat järkyttävät – Ruotsin kiekkolupaukselta osuva kommentti

8:09
Katso videolta: Petteri Sihvonen ennakoi Nuorten Leijonien MM-puolivälierää.

Jääkiekon nuorten MM-kilpailut ovat edenneet puolivälierävaiheeseen. MM-kisalippujen korkeat hinnat ovat aiheuttaneet keskustelua.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat maanantaina puolivälieräottelussa. Myynnissä vielä olevien lippujen hinta Ticketmasterissa vaihtelee 50 eurosta peräti 575 euroon. Samana päivänä pelattavan Yhdysvaltojen ja Saksan välisen kamppailun lippuhinnat ovat alimmillaan 50 euroa, mutta kalleimmillaan yli 300 euroa.

Isäntämaa Kanada kohtasi omassa lohkovaiheen päätöspelissä uudenvuodenpäivänä Ruotsin. Ottelu oli ollut pitkään loppuunmyyty, mutta jälleenmyyjillä oli vielä lippuja myynnissä. 

– Yritimme saada liput, mutta se ei onnistunut. Jälleenmyyjillä on lippuja, mutta ne ovat liian kalliita. Se ei onnistu, että ostaa sieltä, jos haluaa koko perheen mukaan, tarjoilijana työskentelevä Linda kertoi Expressenille.

Linda halusi viedä isänsä Kanada-Ruotsi-otteluun, mutta mieli muuttui, kun hän näki, että kaksi lippua maksaisi vähintään 625 euroa. Halvimmat liput olivat 300 euron luokkaa.

– Vau. Tuota en tiennyt, mutta se on hienoa, että ihmiset haluavat maksaa noin paljon nähdäkseen meidät, Ruotsin puolustaja Adam Engström totesi.

Joukkuetoveri Oskar Pettersson oli eri linjoilla. Hän nosti esille MM-turnauksen pistepörssiä ylivoimaisesti johtavan Kanadan Connor Bedardin, joka toimisi yleisömagneettina. Molemmat ruotsalaiset ovat innoissaan MM-kisojen nostamasta hypestä.

– Se on iskenyt, että tunnelma on sama jokaisessa ottelussa. Voimme mennää hallille ja lukuisat ihmiset pysäyttävät meitä. Sitä ei tapahdu Ruotsissa, sitä ei voi edes verrata, Pettersson sanoi.

Pettersson sanoi, että tämän vuoksi voi ymmärtää lippujen hintojen nousun.

– Kanadalla on yksi parhaimmista juniorimaajoukkueista pitkään aikaan. Pelaamme lohkon finaalia ja hyvää jääkiekkoa on tarjolla. Siksi voin ymmärtää sen, mutta hinta on siltikin hullu, Petterson jatkoi.

Kaksikolta kysyttiin, maksaisivatko he itse vastaavaa summaa nähdäkseen pelin.

– En, Engström totesi napakasti ennen kuin molemmat repesivät nauruun.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat puolivälierässä maanantaina kello 18. Ottelun voittaja pelaa välierässä Tshekkiä tai Sveitsiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja