Nuorten Leijonien MM-finaalin esteenä on turnauksen häikäisevin tähti: ”Vihaan katsoa hänen pelaamistaan”

Miten Nuoret Leijonat onnistui viemään voiton? Live pui jännittävän Suomi–Ruotsi-pelin käänteet ja kertoo, millainen vastustaja on USA 6:08
C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen summasi Ruotsi-ottelun ja ennakoi Nuorten Leijonien USA-välierää

Nuoret Leijonat tavoittelevat tiistaiaamuna paikkaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen loppuottelussa. Vastaan asettuu Yhdysvallat, jonka tärkein ase on yksi maailman lupaavimmista kiekkolahjakkuuksista, Anaheim Ducksin ensimmäisen kierroksen varaus Trevor Zegras.

Kesän 2019 varaustilaisuudessa yhdeksäntenä huudettu keskushyökkääjä on naputellut MM-kisoissa viiteen peliin hulppeat 6+9=15.

Dynaamisesta liikkuvuudestaan tunnettu 19-vuotias profiloitiin ennen varaustaan nimenomaisesti pelintekijänä. Käsitystä vahvisti vuoden takaiset nuorten kisat, joissa Zegrasin kuittiin merkittiin tehot 0+9.

Vuosi yliopistosarja NCAA:ssa on kuitenkin veistänyt Zegrasista esiin myös itseluottamusta ja maalinälkää hyökkäyspäässä sähisevän ratkaisijan.

– Hän on yhtä vaarallinen vaihdon lopussa kuin sen alussakin, Yhdysvaltojen päävalmentaja Nate Leaman kuvaili avainpelaajaansa The Hockey Newsin mukaan.

Zegrasilla on erityinen kyky hyödyntää vapaa tila laajasti ja luoda maalipaikkoja hyökkäyspään kaikilta alueilta. Vaikka Zegrasin rannelaukausta ei usein lueta tämän tärkeimpien vahvuuksien joukkoon, on nuorukainen antanut turnauksessa siitäkin kuolettavia näytteitä.

Bostonin yliopistossa viime kaudella kiekkoillut Zegras on kenties vahvin ehdokas kisojen parhaaksi pelaajaksi Yhdysvaltojen lopullisesta menestyksestä riippumatta.

– Vihaan katsoa hänen pelaamistaan. Mutta vain koska hän on niin paljon edellä suurinta osaa ikäisistään, että Zegrasin todellista taitotasoa on vaikea asettaa mihinkään mittasuhteisiin, toinen kykyjenetsijä kertoo lehdelle.

Reilun 60 kilometrin päässä Manhattanilta varakkaassa Bedfordissa syntynyt Zegras allekirjoitti syksyllä sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

Esitykset viimeisen kahden viikon ajalta ovatkin epäilemättä olleet Ducks-valmennuksen mieleen. Pisteidenkö vuoksi? Ei pelkästään, sillä turnausta seuraavat valmentajat ja kykyjenetsijät toistavat yhteistä näkemystä Zegrasista: luotettava kaikilla osa-alueilla.

Lue myös:

    Uusimmat