Nuorten Leijonien MM-taival kääntyi shokista voittomarssiin – nyt Tomi Lämsä linjaa, mitä Suomelta vielä puuttuu

5:00
Videolla juttua meneillään olleesta Suomen ja Latvian ottelusta.

Suomen osalta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkoivat shokkitappiolla. Sen jälkeen suunta on kääntynyt. Torstaina jalkoihin jäi Latvia loppuluvuin 3–0. Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä toivoo Suomen peliin lisää päättäväisyyttä ja tylyyttä.

Suomi sai kamppailla toden teolla torstaina, kun Latvian isokokoiset pelaajat laittoivat taklauspelin rullaamaan.

– Tulimme vahvasti peliin ja olimme siinä vaiheessa aktiivisempi ja energisempi joukkue. Fyysinen paketti oli vastassa. Latvia puolusti erinomaisesti ja kamppaili vahvasti. Mitään ei tullut ilmaiseksi tänään. Mun mielestä ihan ansaittu 3–0-voitto kuitenkin, Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä summasi MTV Urheilulle.

Turnauksen alkuvaiheilla Suomen pelistä jäi vielä isoja kysymysmerkkejä ilmoille. Tarvittavien korjausten jälkeen tulos on kääntynyt positiivisen puolelle.

Sveitsi-tappion jälkeen Suomi on voittanut Slovakian ja Latvian.

– Jos ensimmäistä ottelua miettii ja siihen peilaa, niin olemme saaneet hyökkäyspelaamiseen lisää raikkautta, nopeutta ja sellaista viisikon oikeinaikaisuutta. Sitä puuttui vielä ensimmäisessä pelissä. Nyt olemme ottaneet siinä hyviä steppejä eteenpäin. Olemme pystyneet käyttämään hyökkäyspäässä isoa aluetta paremmin hyväksemme ja olemme saaneet puolustajia mukaan hyökkäyksiin, Lämsä avaa.

Suomen joukkueen päävalmentajalla on yksi selkeä toive jatkoa ajatellen. Huomio kohdistuu raakaan tuloksentekoon.

– Sellainen tylyys, päättäväisyys ja määrätietoisuus ihan sinne viimeisille viidelle metrille – sitä tarvitsemme lisää, Lämsä linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja