Nuorilla Leijonilla vaikeuksia fyysistä Latviaa vastaan – MM-taipaleelle voittoisa jatko

Videolla juttua meneillään olleesta Suomen ja Latvian ottelusta.

Suomi otti turnauksen toisen voittonsa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun Latvia jäi jalkoihin loppuluvuin 3–0. Latvia ei päästänyt Suomea helpolla, vaan se tarjosi Nuorille Leijonille kovan fyysisen haasteen.

Suomi tuli otteluun räväkästi, kun Oliver Kapasen johtama ykkösketju loi heti ensimmäiseen vaihtoon kaksi hyvää maalipaikkaa. Suomi siirtyi myös avaushetkillä johtoon, kun Jani Nymanin (Ilves) kääntökuti upposi verkon perukoille. Aika 4.43.

Suomen johto kasvoi toisessa erässä. Tällä kertaa asialla oli Jukureiden hyökkääjä Niko Huuhtanen, jonka rystysivallus upposi sisään. Aika 29.34.

Latvia sai kovaa painetta aikaiseksi kolmannessa erässä. Suomen maalilla Jani Lampinen (Kiekko-Espoo) venyi useisiin huipputorjuntoihin, pitäen Suomen johdon elossa.

Latvian selkäranka katkesi lopullisesti ajassa 57.45, kun Konsta Kapanen naulasi kiekon tyhjiin.

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu uuden vuoden aattona, kun vastassa on Yhdysvallat. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 23.