Nuorissa Leijonissa vallitsee nykyajan ilmiö – HIFK:n huippulupaus myhäilee yhtenä esimerkkinä

Anton Lundell hymyili leveästi häkkipäiden pelistä:"Löysimme hyvin toisemme" 2:31
Videolla Anton Lundellin kommentteja Slovakia-pelin jälkeen.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueessa 17-vuotiaiden kolmikko, Kaapo Kakko, Anton Lundell ja Ville Heinola ovat erottuneet edukseen. ”Häkkipäät” ovat tulleet ennakkoluulottomasti mukaan uudelle tasolle.

Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä pelatussa Slovakia-ottelussa Kakko, Lundell ja Heinola olivat aivan Nuorten Leijonien parhaimmistoa.

17-vuotiaiden pelaajien trio johti joukkoja esimerkillä. Lukko-puolustaja Heinola kasasi kokoon tehot 1+1. Lundell iski maalin ja Kakko alusti yhden.

– Ainakin nyt löysimme toisemme. Saatiin pari maalia, Lundell myhäili MTV Urheilulle.

Kolmikosta Heinola alusti komeasti Lundellin 4-0-maalin. Tilanteessa Heinola kiersi maalin ja antoi loistosyötön Lundellille, joka teki uransa ensimmäisen maalin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Suomen joukkueessa häkkipäät ovat nousseet nopeasti ilmiöksi. 17-vuotiaiden pelaajien kolmikko on tullut ennakkoluulottomasti mukaan kisoihin. Ylimääräinen jännitys on loistanut täysin poissaolollaan.

Jokainen heistä on ollut heti avainpelaaja Suomen joukkueessa.

Ennakkoluulottomuus on varsin tuttu ilmiö nykypäivän suomalaisten huippulupausten kohdalla. Oli paikka mikä tahansa, nuorukaiset tulevat ryminällä mukaan toimintaan.

Kolmikosta Lundell pohti syitä sille, miksi häkkipäät ovat esiintyneet niin hyvin heti turnauksen alkuvaiheilla.

– Ainakin omalla kohdalla taustalla on se, että olen päässyt pelaamaan isossa roolissa Suomessa ja Liigassa. Sitä kautta olen pystynyt pelaamaan myös hyvää, kansainvälistä peliä, Lundell miettii ja antaa kiitosta seurajoukkue HIFK:n suuntaan.

– Olen saanut hyvin itseluottamusta sieltä. Nyt olen yrittänyt tuoda vain sen saman pelin tänne. Pyrin näyttämään kaikille, että pystyn pelaamaan täällä, Nuorten Leijonien ensikertalainen jatkaa.

Lundell on fiilistellyt antaumuksella Kanadassa pelattavissa kisoissa.

– Tämä on ollut todella siisti tapahtuma, mutta hauskin osuus on vielä edessä. Odotan seuraavaa viikkoa, että pääsee tästä eteenpäin, Lundell viittaa pudotuspeleihin.

IFK-hyökkääjä hymyilee leveästi jo Suomen seuraavan haasteen kohdalla.

Alkulohkon päätösottelussa Nuorilla Leijonilla vastaan asettuu USA.

– On aina kiva katsoa, että miten sitä pärjää milläkin tasolla, Lundell sanoo ja ennakoi perään:

– Heillä on todella taitava nippu. Jos tuo ei ole tämän turnauksen kovin, niin se on ainakin melkein kovin peli. Mutta lähdetään sillä asenteella, että voitetaan jenkit. 

Lue myös:

    Uusimmat