Nuorisotalolla yli kymmenen nuoren joukkotappelu Myyrmäessä: Epäillyistä osa täysi-ikäisiä – rikosilmoituksessa harvinainen rikosnimike tappeluun osallistumisesta

Poliisi jatkaa Vantaan Myyrmäessä tapahtuneen joukkotappelun tutkintaa. Lauantaina nuorisotila Arkissa sattuneessa välikohtauksessa oli poliisin mukaan osallisena toistakymmentä nuorta. Heistä kaksi otettiin kiinni mutta ketään ei ole pidätetty.

Tilaisuudessa oli noin 200 nuorta eri puolilta pääkaupunkiseutua. Tilaisuus oli tarkoitettu alaikäisille nuorille.

– Ei voida varmuudella sanoa, että kaikki osalliset ovat tiedossa, tutkinnanjohtaja Markus Hammarström kertoo.

"Motiivia ei ole tullut selville"

Osa epäillyistä on alle 15-vuotiaita, joten tapaus ei heidän osaltaan johda rikosoikeudellisiin toimenpiteisiin vaan asia kuuluu sosiaaliviranomaisille. Epäiltyjen joukossa on myös täysi-ikäisiä.

Poliisin tietojen mukaan nujakka ei johtanut vakavampiin vammoihin. Tapaus ei vaikuta suunnitellulta, vaan taustalla vaikuttaa olleen jonkinlainen riita.

– Varsinaista motiivia ei ole vielä tullut esille.

Tutkinta etenee poliisin mukaan omaa tahtiaan. Rikosilmoitukseen on tällä hetkellä kirjattu rikosnimikkeiksi pahoinpitely ja tappeluun osallistuminen.

Pahoinpitelyä käytetään yleensä, kun tiedetään jollekin aiheutetun selkeitä vammoja. Tappeluun osallistumisessa taas on kyse laveammin nujakkaan osanottamisesta.

– Tällaisessa tapauksessa on haastava selvittää, kuka on tehnyt mitäkin, Hammarström kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat