Nuoret Leijonat murjoi Slovakian maanrakoon – ylivoimaa harjoiteltiin oikein urakalla

Suomi murskasi Slovakian alle 20-vuotiaiden nuorten MM-kisoissa lukemin 9–3.

Nuoret Leijonat aloitti pelin todella vahvasti ja siirtyi jo 35 sekunnin pelin jälkeen 1–0-johtoon Kasper Simontaipaleen maalilla. Slovakia ei päässyt missään vaiheessa Suomen vauhtiin mukaan, vaikka roikkuikin näennäisesti ensimmäisen erän Suomen kannoilla.

Slovakian fyysinen peli kääntyi lopulta joukkueen turmioksi. Slovakit ottivat kaikkiaan 37 jäähyminuuttia, ja Nuoret Leijonat pääsi harjoittelemaan ylivoimakuvioitaan oikein kunnolla.

Viimeisessä erässä Suomi karkasi ensin 7–2-johtoon, kun Kalle Väisänen naulasi kiekon tyhjään maaliin. Slovakian Libor Nemec ohjasi viimeisessä erässä joukkueelleen kolmannen osuman, mutta kiri ei siitä käynnistynyt. Sen sijaan Simontaival ohjasi jo illan toisen maalinsa ja kolmannen pisteensä. Kasper Puutio kaunisteli vielä lukemat 9–3:een.

Toinen erä

Suomi aloitti toisen erän vahvasti ylivoimalla. Peliä ehti kulua vain 34 sekuntia, kun punalamppu syttyi Slovakian maalin takana. Kasper Simontaival laukoi ja Roni Hirvonen sai mailansa väliin ja siirsi Suomen 3–1-johtoon.

Slovakia kuittasi nopeasti Suomen virheestä. Kiekko päätyi hieman onnekkaasti Servac Petrovskylle, joka kavensi tilanteeksi 2–3.

Joel Määttä iski illan toisen osumansa ylivoimalla ja vei Nuoret Leijonat 4–2-johtoon. Joakim Kemell alusti Määtän maalin, ja muutama minuutti myöhemmin Nashvilleen kesällä varattu nuorukainen tarjoiili Aatu Rädylle, joka siirsi Suomen jo 5–2-karkumatkalle.

Slovakia tippui lopullisesti kyydistä, kun Oliver Kapanen napautti kiekon maaliin kovalla kudilla Ruben Rafkinin upean avaavan syötön jälkeen.

Ensimmäinen erä

Suomi lähti otteluun todella terävällä jalalla. Heti ensimmäisessä vaihdossa Roni Hirvonen riisti kiekon Slovakian puolustajalta, ja syötti kiekon maalin eteen, josta löytyi Kasper Simontaival. Simontaival ei erehtynyt, vaan siirsi keikon ohi Slovakian maalivahti Simon Latkoczyn. Pelikello ehti kulua vain 35 sekuntia.

Slovakia ei Suomen salama-alusta hätkähtänyt. Slovakian Peter Repcik tasoitti pelin ajassa 7.42.

Leijonalauma pääsi ylivoimalle erän puolivälin jälkeen. Slovakian puolustusosasto antoi karmaisevan harhasyötön suoraan Joel Määtän lapaan, ja helsinkiläislähtöinen peluri iski kiekon reppuun.

Aivan erän lopussa Slovakian Adam Sykora taklasi Joakin Kemelliä ikävästi polvella, ja hänet ohjattiin jäähyaitioon. Videotarkastelujen jälkeen Sykoralle annettin pelirangaistus, ja Suomi pääsi viiden minuutin ylivoimalle.

Suomi on voittanut kisoissa aikaisemmat ottelunsa.  Latvia kaatui avauskamppailussa lukemin 6–1. Tshekki kukistui vasta jatkoajan jälkeen luvuin 4–3.

Suomen kokoonpano Slovakiaa vastaan on nähtävillä alla.