Nuoret poliitikot: Pääministerin kohu peitti tärkeämmät puheenaiheet alleen, kuten hoitajapulan – näin he ratkaisisivat sen

Mikä ratkaisuksi hoitajapulaan? – tässä nuorten poliitikkojen keinot 2:12
Mikä ratkaisuksi hoitajapulaan? – tässä nuorten poliitikkojen keinot.

MTV Uutisten Uutisaamussa olleet nuoret poliitikot kommentoivat niukkasanaisesti pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlimiskohua. Yhtä mieltä he olivat siitä, että olisi tärkeämpää keskustella "oikeista" asioista, kuten hoitajapulan ratkaisemisesta kuin pääministerin juhlimisesta. 

Sosiaalidemokraattiset Nuoret -järjestön puheenjohtaja Pinja Perholehto näkee ratkaisuksi sen, että hoitajakoulutukseen tulisi lisätä rahoitusta.

– Budjettiriihessä kannattaisi varmasti pohtia jo sitä, että olisiko mahdollista siirtyä samanlaiseen käytäntöön kuin, mitä lääkäreillä jo on eli valtio lisää määrärahan erityiskorvauksina talousarvioon.

Kokoomuksen Nuorten Liitto eli Kokoomusnuoret puolestaan näkee, että sairaanhoitoalan opiskelupaikkojen lisäämisen lisäksi tulisi kiinnittää huomiota siihen, kuinka hoitajat saataisiin pysymään alalla.

Järjestön puheenjohtaja Ida Leinon mukaan eräs keino ratkaisuksi olisi, että johtamiseen panostettaisiin.

Kuinka sairaanhoitoalaa ylipäänsä saataisiin houkuttelevammaksi?

Perholehto sanoo, että pidemmän aikavälin palkkaratkaisut näyttänevät, halutaanko sairaanhoitoalalle töihin. Hänen mukaansa oikotietä onneen kuitenkaan taida olla.

– Nostaisin vielä sen, että meillä on muitakin palveluntuottajia kuin julkinen sektori. Tarvitsemme hoitajapulan- ja kriisin ratkaisemiseen myös yksityistä sektoria, Kokoomusnuorten Leino sanoo.


Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat